Spania doreşte să reducă impozitele pentru stimularea economiei

Oficialii spanioli au anunțat că ar putea reduce impozitele până în 2016, pentru a stimula astfel redresarea economică

Spania doreşte să reducă impozitele pentru stimularea economiei


Oficialii spanioli au anunțat în urmă cu o săptămână că ar putea reduce impozitele până în 2016, pentru a stimula astfel redresarea economică.

Guvernul spaniol susține că o scădere a taxelor ar fi benefică atât pentru cetățeni, care ar rămâne cu mai mulți bani în buzunare, dar și pentru companii, deoarece ar stimula investițiile și competitivitatea, transmite Gulf News.
Astfel, guvernanții din Spania, țara care a ieșit din recesiune în vara anului trecut, își propun să reducă numărul de impozite pe venit de la 7 la 5 și să coboarea rata de impozitare pentru companii de la 30 la 25%.
Reducerile de taxe fac parte dintr-un proiect de reformă structurală propus de premierul Mariano Rahoy și ar urma să crească produsul intern brut cu 0,55% în perioada 2015-2016.
Inițiativa este criticată de sindicaliști și de economiști, care consideră că măsura este una populistă și electorală. În plus, sindicaliștii sunt de părere că economia nu este suficient de puternică și că Guvernul ar putea să nu-și atingă ținta privind reducerea deficitului bugetar. (Sursa: stiri.tvr.ro)