Iohannis: Împreună cu aliații vom întări pe mai departe structurile NATO din România

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că structurile aliate de pe teritoriul țării noastre, în special Grupul de luptă NATO de la Cincu, vor fi întărite în continuare.

Iohannis: Împreună cu aliații vom întări pe mai departe structurile NATO din România
Foto: presidency.ro


România reprezintă un centru important al posturii întărite de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic și la Marea Neagră, a declarat președintele Klaus Iohannis, marți, în cadrul vizitei efectuate la Baza Cincu alături de premierul Luxemburgului, Xavier Bettel.

Președintele României a anunțat că structurile aliate de pe teritoriul țării noastre, în special Grupul de luptă NATO de la Cincu, vor fi întărite în continuare.
„Prin efortul comun al militarilor noștri, români, și luxemburghezi, împreună cu ceilalți aliați, sporim capacitatea de răspuns a NATO la amenințările actuale de securitate. România reprezintă, astăzi, un centru important al posturii întărite de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic și la Marea Neagră, regiune de interes strategic pentru securitatea spațiului euroatlantic. Grupul de luptă NATO de la Cincu, care reunește militari din Franța, Belgia, Țările de Jos și Luxemburg, constituie nucleul acestei construcții aliate”, a declarat Klaus Iohannis.

„Mulțumesc militarilor din Statele Unite, Franța, Belgia, Polonia, Portugalia, Spania, Macedonia de Nord, Luxemburg și Marea Britanie, pentru prezența și activitatea în cadrul diferitelor structuri NATO din țara noastră. Împreună cu aliații vom întări pe mai departe structurile NATO de pe teritoriul României, în special acest Grup de Luptă”, a mai spus șeful statului.