George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova: Stau aici până în 2023 dacă trebuie!

George Simion, copreședintele AUR, a încercat duminică să treacă granița în Republica Moldova, deși are interdicție să intre pe teritoriul acestei țări.

George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova: Stau aici până în 2023 dacă trebuie!


George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a încercat duminică să treacă granița în Republica Moldova, deși are interdicție să intre pe teritoriul acestei țări. El a transmis live pe Facebook, în timp ce se afla la vama Albița-Leușeni.

A precizat că vrea să ajungă în Moldova în calitate de demnitar, la invitația parlamentarilor de la Chișinău.
Deși are interdicție până în 2023, George Simion (AUR) a încercat să intre în Republica Moldova
„Problema lor este cu calitatea mea de unionist. M-am întors că parlamentar al statului român. Eu nu plec de aici până nu mi se restabilește dreptul normal, natural de a fi lăsat să trec Prutul”, a spus Simion.
La remarca vameșului că are interdicție de intrare în Republica Moldova până în 2023, George Simion a replicat: „Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova. Am pașaport diplomatic și mă încadrez în altă situație”. Vameșul n-a fost impresionat și i-a spus lui Simion să conteste interdicția în instanță dacă vrea.
Coliderul AUR nu a vrut să plece din vamă și a cerut asistență juridică de la Consulatul României în Republica Moldova. El a insistat că ar trebui să i se permită trecerea mai ales că nu mai e activist civic, ci parlamentar al României.
„Voi sta aici până se rezolvă situația. Stau până în 2023, dacă trebuie!”, a mai spus parlamentarul.