Orban: Nu vom vota un guvern PNL-PSD, să fie clar!

Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că el și ceilalți parlamentari care s-au retras din grupul liberal nu vor vota un guvern PNL-PSD.

Orban: Nu vom vota un guvern PNL-PSD, să fie clar!


Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că el și ceilalți parlamentari care s-au retras din grupul liberal nu vor vota un guvern PNL-PSD, ocazie cu care a dezmințit categoric că fosta coaliție nu ar mai dispune de majoritate din cauza echipei Orban, speculații despre care spune că au fost „lansate în presă de manipulatori din echipa câștigătoare sau din altă zonă”. Mai mult decât atât, fostul președinte al partidului a sugerat că în curând și alți legiuitori vor părăsi grupul parlamentar al formațiunii.

Consider că singura soluție normală, onorabilă, decentă de guvernare a României este refacerea coaliției de centru-dreapta. Vreau să dezmint categoric speculațiile lansate în presă de manipulatori din echipa câștigătoare sau din altă zonă, care încearcă să acrediteze ca scuză pentru conducerea Partidului Național Liberal și pentru dorința celor mai mulți din conducerea PNL și a lui Iohannis de a face guvern cu PSD, faptul că nu se mai poate reface coaliția de centru-dreapta din cauza retragerii parlamentarilor care s-au dezafiliat din grupul PNL”, a declarat Ludovic Orban, care a pus criza politică pe seama lui Florin Cîțu și a lui Klaus Iohannis.
Ludovic Orban spune că a discutat marți seară cu ceilalți parlamentari care au părăsit grupul PNL „și cu cei care se vor retrage în viitorul apropiat”.
Am purtat aseară o discuție cu toți colegii mei, atât cu cei care s-au retras, cât și cu cei care se vor retrage în viitorul apropiat. Decizia noastră este foarte clară, nu vom vota un guvern PNL-PSD, să fie clar. Noi dorim să participăm la reconstrucția coaliției de centru-dreapta. De altfel, știți foarte bine că în momentul în care mi-am dat demisia din grupul parlamentar al PNL am spus că trebuie îndeplinite trei condiții ca să revin în grupul PNL și ca să nu mă despart definitiv de colegii mei, iar una dintre aceste condiții era refacerea coaliției de centru-dreapta. Ca atare, împreună cu toți colegii parlamentari cu care am analizat situația, lucrurile sunt foarte simple – noi nu vom sprijini decât un guvern centru-dreapta, un guvern care să aibă la bază programul nostru electoral, «Dezvoltăm România», care să creeze cu adevărat politici guvernamentale de susținere a mediului de afaceri, în special a capitalului românesc, de relansare a investițiilor, de susținere a investițiilor publice în infrastructura mare, în general un program care să asigure dezvoltare, creștere economică și creșterea calității serviciilor, digitalizare, simplificare, creșterea calității serviciilor furnizate de instituțiile publice către cetățenii români”, a adăugat fostul președinte al PNL.