Ciolacu: Nu trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat marți seara că nu crede că certificatul verde trebuie să fie un instrument de presiune care să îi oblige pe români să se vaccineze sau nu.

Ciolacu: Nu trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu


Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat marți seara că nu crede că certificatul verde trebuie să fie un instrument de presiune care să îi oblige pe români să se vaccineze sau nu. El a precizat că nu s-a ajuns la un consens în coaliție privind certificatul verde, dar că trebuie luate măsuri în fața valului 5. Acesta a dat exemplu limitarea numărului de persoane care pot folosi mijloacele de transport în comun.

„Domnul ministru Rafila a venit cu o nouă abordare, una științifică, una cu un fundament pe zona medicală, și nu o abordare dură. Dacă nu reușim să câștigăm credibilitatea românilor în această problemă, nu vom reuși să depășim această pandemie. Sunt aproape doi ani de când vorbim. Este evident că va trebui să învățăm să trăim cu acest virus. A venit cu o propunere legislativă stop covid, în momentul în care se mărește rata, totul ca să încercăm să stopăm presiunea pe zona sanitară, mai ales pe zona ATI. Nu s-a ajuns la forma cea mai bună. Existau și discuții cât este de constituțional sau neconstituțional, eficient sau neeficient. Anumite măsuri în schimb trebuie luate, cel puțin în zona de transport în comun. Trebuie găsite soluții.

La mijloacele de transport în comun, câte persoane se poate merge, să nu mai existe înghesuieli. Nu cred în certificatul verde ca un singur instrument. Nu trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu. Legea din Parlament, prevedea un singur articol, obligativitatea vaccinării medicilor, ceea ce noi nu am fost de acord”, a spus Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru Antena3.