Cîțu: PNL nu își dărâmă propriul guvern. Executivul sesizează CCR în cazul moțiunii

Executivul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict între Guvern şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură, a anunţat premierul Florin Cîţu, la finalul BPN al PNL.

Cîțu: PNL nu își dărâmă propriul guvern. Executivul sesizează CCR în cazul moțiunii
Foto: Guvernul României


Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflic juridic între Guvern şi Parlament. Acesta a precizat că există dubii legate de modul în care au fost depuse a doua oară semnăturile pentru moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR.

Într-o ședință a conducerii partidului pe care susținătorii premierului au convocat-o s-a decis ca parlamentarii PNL să nu participe la sedință până nu se verifică legalitatea semnăturilor. Anunțul a fost făcut chiar de Florin Cîțu. 
"Vă anunţ că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflic juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii şi în modul în care au fost depuse aceste semnături a doua oară (...)", a declarat, miercuri, Florin Cîţu.
„Niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului desemnat de PNL, Florin Cîţu. În caz contrar, se va supune sancţiunilor statutare", se arată în rezoluția adoptată de liberali, în care se precizează că este exclusă orice colaborare cu PSD.