Orban: PSD şi PNL reprezintă cel mai grav pericol pentru democraţia din România

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, co-preşedinte al Alianţei Dreapta Unită, a declarat, joi, că PSD şi PNL reprezintă cel mai grav pericol pentru democraţia din România.

Orban: PSD şi PNL reprezintă cel mai grav pericol pentru democraţia din România


Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, co-preşedinte al Alianţei Dreapta Unită, a declarat, joi, că PSD şi PNL reprezintă "cel mai grav pericol pentru democraţia din România", menţionând că cele două partide au făcut campanie prin intimidare şi ameninţare şi că singura forţă politică ce are capacitatea "să se lupte de la egal la egal" cu această "coaliţie toxică" este ADU.

"Bătălia pe care o dăm noi, oamenii liberi din Alianţa Dreapta Unită, nu este o bătălie pentru a obţine noi locuri de europarlamentari, de primari, de consilieri judeţeni sau de consilieri locali, ci este o bătălie pentru a apăra democraţia în România, pentru că Alianţa PSD - PNL este cel mai grav pericol pentru democraţia din România. Campania derulată în ultimele luni de zile arată clar că partidele-stat nu ştiu să îşi facă campanie, prezentând programe, făcând lucruri bune pentru oameni, garantând oamenilor drepturi, libertăţi, o viaţă mai bună şi o şansă la o carieră pentru fiecare român. PSD şi PNL fac campanie intimidând oamenii liberi, fac campanie băgând frica în oasele oamenilor, ameninţându-i cu toate abuzurile posibile pe care le pot realiza de pe funcţiile pe care le deţin temporar", a susţinut Orban, la un eveniment electoral organizat de Alianţa Dreapta Unită în Piaţa Universităţii.
Potrivit lui Orban, "această campanie a fost o campanie extrem de dificilă".
"9 iunie este votul pentru a păstra România democratică. Singura forţă politică ce are capacitatea să se lupte de la egal la egal cu coaliţia toxică, cu un nou partid unic, cu un nou FSN, este Alianţa Dreapta Unită", a mai spus Orban.
El a îndemnat cetăţenii să vină la vot, menţionând că cei care nu îşi exercită această putere de fapt încurajează tirania şi lipsa de democraţie.
"Vreau să le transmit un mesaj celor care nu sunt încă hotărâţi cu cine să voteze. Sunteţi nemulţumiţi, nu vă place cum este guvernată România, consideraţi că PSD şi PNL sunt două partide toxice, vreţi să faceţi o schimbare în bine, veniţi la vot! Dacă staţi acasă nu faceţi altceva decât să îi ajutaţi pe pesedişti şi pe penelişti să îşi bată joc în continuare de România. Veniţi la vot cu mic cu mare şi votaţi singura forţă care apără libertatea, economia liberă de piaţă, care apără drepturile şi libertăţile individuale, care apără cu adevărat şansa României la dezvoltare şi la o viaţă mai bună - Alianţa Dreapta Unită. (...) Puterea în orice societate democratică este deţinută de cetăţeni. Cei care nu îşi exercită această putere de fapt încurajează tirania, încurajează lipsa de democraţie şi îi încurajează pe cei care le calcă în picioare zi de zi drepturile", a adăugat Ludovic Orban.