Cîțu: Sunt foarte onest, transparent, vreau să mi să spună foarte clar în ce direcție mergem. Dacă mergem împreună

Președintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat că nu va continua să stea și să încaseze lovituri repetate din partea partenerilor de coaliție de la PSD, făcând referire la campania sponsorizată de PSD împotriva lui.

Cîțu: Sunt foarte onest, transparent, vreau să mi să spună foarte clar în ce direcție mergem. Dacă mergem împreună


Președintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat că nu va continua să stea și să încaseze „lovituri” repetate din partea partenerilor de coaliție de la PSD, făcând referire la campania sponsorizată de către social-democrați împotriva lui. El le transmite social-democraților să vrea să clarifice dacă mai vor să meargă împreună la guvernare sau nu. „Sunt foarte onest, transparent, vreau să mi să spună foarte clar în ce direcție mergem. Dacă mergem împreună” a spus președintele Senatului.

"Pentru mine trebuie să fie lucrurile foarte clare. Am fost şi sunt foarte onest, transparent, vreau să mi se spună foarte clar în ce direcţie mergem şi dacă mergem împreună. Noi am făcut un compromis în această guvernare şi suntem la guvernare cu Partidul Social Democrat. Dar dacă suntem la guvernare şi apoi să fim cei care încasează şi să închidem ochii de fiecare dată şi apoi să fim arătaţi tot noi cu degetul că nu vrem să meargă această coaliţie, nu voi accepta. Astfel de practici trebuie să se termine, dacă vrem să mergem mai departe. Ăsta a fost mesajul şi pentru... în coaliţie şi acesta va fi mesajul meu tot timpul: dacă vrem să mergem mai departe, atacuri plătite de partide... era o campanie online finanţată, sponsorizată. Era o campanie sponsorizată, e public cât a fost sponsorizată, cât timp a fost sponsorizată, nu poţi să spui că este doar o postare, că a pus-o cineva... Nu! Când deja există în spate o campanie de sponsorizare, este clar că cineva a vrut să facă acest lucru există o strategie, foarte bine, dacă asta este să o ştim”, a afirmat Florin Cîţu, luni, la Digi 24.
Cîţu a adăugat că "speră" ca nu aceasta să fie strategia PSD, amintind că PNL a "închis ochii” atunci când a fost vorba despre implementarea unor prevederi din programul de guvernare al coaliţiei. 
"Pentru că împreună, noi am făcut acest compromis pentru a duce la implementarea programului de guvernare. Program de guvernare care azi tot PNL este cel care a închis ochii. Nu avem în în programul de guvernare 7% investiții. Dacă vor merge în aceeași direcție, PNL va discuta, dar, repet, să fie foarte clar dacă vor să fie cu noi, sau nu, parteneri. În acest compromis pe care l-am agreat să-l facem, să trecem România prin această perioadă dificilă. Am închis ochii la multe lucruri. PNL a închis ochii. Programul de investiții nu a fost implementat în buget. Toate celelalte măsuri PSD, care au însemnat cheltuieli de la buget, au fost incluse în buget. Singura cheltuială de la buget cu randament NU a fost făcută. Anul trecut investițiile în buget , la final, au fost executate 96%. Asta a făcut anul trecut o creștere economică mai mare decât cea estimată. Am vrut și anul acesta investiții mai mari la buget”, a afirmat Florin Cîțu.