Cîțu: Poți merge la slujbă și atât. Nu sunt deschise restaurantele în noaptea de Înviere

Premierul Florin Cîțu și-a exprimat convingerea că românii vor merge în noaptea de Înviere doar la biserică, la slujbe, și nu vor profita de ridicarea temporară a restricției

Cîțu: Poți merge la slujbă și atât. Nu sunt deschise restaurantele în noaptea de Înviere


Premierul Florin Cîțu și-a exprimat, miercuri, convingerea că românii vor merge în noaptea de Înviere doar la biserică, la slujbe, și nu vor profita de ridicarea temporară a restricției de circulație pentru a merge, de exemplu, la petreceri.

De precizat este că persoanele care vor ieși din case în noaptea de Înviere nu vor fi nevoite să aibă declarație pe proprie răspundere asupra lor.
Întrebat dacă vor fi mai multe controale în noaptea de Înviere pentru a se asigura că oamenii nu vor profita de ridicarea restricției pentru a merge să petreacă, șeful Guvernului a răspuns: 
„În acea noapte nu e deschis niciun restaurant, nu-i deschis nimic. Poți merge la slujbă și atât. Am încredere că oamenii vor sărbători sărbătoarea Paștelor și vor respecta regulile în vigoare. Acest risc al petrecerilor private e în fiecare zi și nu avem o problemă. Am luat toate măsurile, am avut discuții cu cultele, sunt convins că cetățenii vor respecta legislația în vigoare”.