Maia Sandu: În 2021, Republica Moldova simțit mereu umărul României alături

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu efectuează o vizită în România. Liderul de la Chișinău a discutat despre problemele ce s-au aflat pe ordinea de zi a întâlnirii cu Klaus Iohannis.

Maia Sandu: În 2021, Republica Moldova simțit mereu umărul României alături


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu efectuează o vizită în România. La primele ore ale acestei zile, ea s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, iar mai apoi au ținut o declarație de presă comună. Liderul de la Chișinău a discutat despre problemele ce s-au aflat pe ordinea de zi a întâlnirii cu Klaus Iohannis. Ea a amintit şi de donaţiile de vaccin făcute de România care au permis iniţierea procesului de vaccinare încă de la începutul lunii martie şi prin urmare salvarea a mii de vieţi.

„La 29 decembrie 2020 ați fost primul șef de stat care ne-a onorat cu prezența la Chișinău, imediat după alegerile prezidențiale. Anunțam atunci, într-o declarație comună, că după o perioadă lungă de îngheț, Chișinăul și Bucureștiul  revin la o relație firească, frățească și deschisă, că pornim împreună într-o nouă etapă a relației bilaterle, acționând împreună pentru realizarea obiectivelor comune.
În 2021, Republica Moldova simțit mereu umărul României alături. Ne-a ajutat să trecem mai ușor prin crize, dar și începem să construim un viitor mai bun.
Republica Moldova a primit de la România primele donații de vaccina anti-COVID, ce ne-au permis să inițiem procesul de vaccinare la începutul lunii martie. (…) Salutăm finalizarea gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău, ce a devenit funcțional de la 1 octombrie.
Un alt punct de pe agenda comună este interconectarea sistemelor de energie electrică. Pentru linia Isaccea – Vulcănești – Chișinău, lucrările vor începe curând. Susținem intrarea companiilor de energie electrică românești pe piața din Republica Moldova, fapt care va stimula concurența pe o piață dominată încă de monopoluri.
Un alt proiect important este construcția podului rutier peste Prut, la Ungheni, el ne va conecta mai ușor atât la Iași, cât și de autostrada de Est”, a declarat Maia Sandu, la Palatul Cotroceni.