PSD propune acordarea de vouchere pentru ca familiile cu venituri mici să îşi cumpere alimente de bază

PSD va propune, în pachetul de măsuri, acordarea de vouchere de 50 de euro la fiecare două luni pentru ca familiile cu venituri mici să îşi cumpere alimente de bază.

PSD propune acordarea de vouchere pentru ca familiile cu venituri mici să îşi cumpere alimente de bază


PSD va propune, în pachetul de măsuri ce urmează a fi elaborat în coaliţia de guvernare, acordarea de vouchere de 50 de euro la fiecare două luni pentru ca familiile cu venituri mici să îşi cumpere alimente de bază, informează Agerpres.

Potrivit unor surse social-democrate, PSD va propune mai multe măsuri în pachetul pentru susţinerea nivelului de trai al românilor cu venituri mici.
Printre acestea se numără acordarea de vouchere de 50 euro la fiecare două luni (până la sfârşitul anului) pentru cumpărarea a şase alimente de bază, pentru gospodăriile cu ambii părinţi şi cel puţin doi copii dependenţi şi gospodării monoparentale cu un venit net mediu lunar mai mic de 600 lei (151.000 gospodării), persoanelor care primesc venit minim garantat (168.000 persoane), persoanelor cu dizabilităţi (800.000 persoane) şi pensionarilor cu un venit mai mic de 1.500 lei (2.349.517 pensionari).
Cea de-a doua măsură pe care o va susţine PSD se adresează elevilor care provin din familii cu venituri mici.
Mai exact, social-democraţii susţin acordarea de vouchere de 30 euro lunar pentru şapte luni (aprilie-iunie şi septembrie - decembrie 2022), pentru alimente, rechizite şi haine celor 156.000 de elevi care primesc burse sociale.
Cele două măsuri vor fi propuse spre aprobare în coaliţia de guvernare şi premierului Nicolae Ciucă.