George Simion: Sunt incapabili, ne omoară cu zile în spitale

George Simion cere demisia lui Vlad Voiculescu și Raed Arafat, în urma tragediei de la Matei Balș. "Dacă nu, mâine la ora 17 vom fi în faţa Ministerului Sănătăţii!"

George Simion: Sunt incapabili, ne omoară cu zile în spitale


Copreşedintele partidului AUR cere vehement demisiile lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, şi a lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, după tragedia de la Institutul Matei Balş.

George Simion aduce aminte de momentul Colectiv, când au fost cerute demisii la vârf şi guvernul Ponta chiar a fost înlăturat şi afirmă că, dacă de data aceasta nu se aplică aceeaşi măsură, ar fi o dovadă de ipocrizie din partea conducătorilor sistemului medical.
„E simplu, le cerem să plece. Domnul Voiculesu, cât era în opoziţie, era doar cu demisia. Acum e ministru şi ar trebui să-şi dea demisia, împreună cu Raed Arafat. Aşteptăm această demisie azi, dacă nu, mâine la 5 (n.r. ora 17) vom fi în faţa ministerului Sănătăţii. Domnul Iohannis a spus că a trebuit să moară oameni, acum are de un an guvernul lui şi nu se întâmplă nimic. Sunt incapabili, ne omoară cu zile în spitale. Nu se poate să umblăm cu dublă măsură. Noi vom fi în faţa ministerului Sănătăţii, că de-aia ne-au votat românii.
Acum spun că nu sunt bani, dar nu sunt pentru că i-au furat ei de 30 de ani. Sunt bani pentru toate, pentru că România e o ţară bogată. Trebuie să aşteptăm rezultatele expertizei, peste un an, doi, trei, între timp ei să fure banii publici. Domnul Arafat este permanent în funcţie, indiferent de guvern. Asta înseamnă că el e singurul competent în această ţară?”, a declarat George Simion la România TV.
George Simion îl acuză pe Vlad Voculescu că vrea „să îngroape şi să vândă” sistemul medical
„Domnul Voiculescu vrea să îngroape de tot sistemul medical, ca să-l vândă. Noi nu suntem extremişti, dar vrem să ne lase, că ne-am săturat. L-am văzut în guvernul Ciolos, ştim ce pot, deci nu mai avem niciun fel de milă, trebuie să plece cu toţii.
Domnul Arafat este de zeci de ani, nu am văzut să salveze vieţile românilor. Nu am văzut rolul său benefic, nu am văzut o reformă a sistemului. Nu este normal, dacă au vrut demisii după Colectiv, nu este normal să vedem şi acum demisii? Cine să-şi dea demisia, femeia de servici de la Matei Balş?
Avem oameni profesionişti, avem experţi în sistemul sanitar românesc, care au mai rămas în ţară. Dar se pune problema că de 30 de ani ne conduc aceiaşi oameni. Este aceeaşi gașcă transpartinică, Cioloș, PSD, PNL. Românii plătesc această gașcă lună de lună, iar ei nu au găsit soluţia ca să facă un spital în 30 de ani”, a adăugat liderul AUR.