Nicuşor Dan: Mi-e frică să merg cu bicicleta în Bucureşti. Oraşul este sufocat de maşini parcate pe trotuar

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că oraşul "este sufocat de maşini" parcate pe trotuar şi pe prima bandă, iar preţul parcării trebuie să crească.

Nicuşor Dan: Mi-e frică să merg cu bicicleta în Bucureşti. Oraşul este sufocat de maşini parcate pe trotuar


Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că oraşul "este sufocat de maşini" parcate pe trotuar şi pe prima bandă, iar preţul parcării trebuie să crească. Acesta a mai declarat că îi este frică să meargă cu bicicleta prin Capitală.

"Chiar dacă am avea o cantitate nelimitată de bani în momentul ăsta, nu am putea să organizăm, să concepem, să executăm acele piste de biciclete pe care toată lumea le aşteaptă, pentru că oraşul acesta este sufocat de maşini parcate şi pe trotuar şi pe prima bandă. Şi aici intrăm într-un cerc vicios", a afirmat primarul, la dezbaterea pe tema transportului sustenabil în România, eveniment organizat de Asociaţia Green Revolution cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei.
El a apreciat că "de zeci de ani maşina nu mai este simbolul prestigiului social" şi a mărturisit că în fiecare zi merge pe jos doi kilometri, de acasă la Primărie.
"E o chestiune care trebuie spusă şi trebuie asumată - trebuie să creştem preţul parcării. Este absolut necesar, pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea din oraş", a subliniat Nicuşor Dan. 
Primarul Nicuşor Dan, a declarat că îi este frică să meargă cu bicicleta prin Capitală. 
„Mi-e frică să merg cu bicicleta în Bucureşti, vă mărturisesc. Trebuie să mă intersectez cu maşinile și atunci nu e deloc sigur”, a declarat el, după o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, organizată de Asociaţia Green Revolution, cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei.
El a venit la eveniment pe bicicletă, alături de ministrul Mediului, Barna Tanczos. La dezbatere a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, care a venit şi a plecat pe bicicletă.
Întrebat dacă şeful statului este în pericol în drum spre Palatul Cotroceni, Nicuşor Dan a răspuns: „Nu, domnia sa va merge până acolo pe piste amenajate”.