Iohannis, despre bătaia din Parlament: Un eveniment nedorit, made in Romania. Este incalificabil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Zărneşti, referitor la agresiunea din Parlament, că este incalificabil ce s-a întâmplat în Parlamentul şi speră să rămână un incident absolut singular.

Iohannis, despre bătaia din Parlament: Un eveniment nedorit, made in Romania. Este incalificabil


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri la Zărneşti, referitor la agresiunea pe care a făcut-o deputatul Dan Vîlceanu asupra deputatului PNL Florin Roman, că este „incalificabil” ce s-a întâmplat în Parlamentul României şi speră să „rămână un incident absolut singular”.

„Avem evenimente nedorite, din păcate, «made in Romania». Este incalificabil evenimentul de ieri din Parlamentul României. Câteodată știți că am mai văzut la televizor în alte țări cum în parlament se încearcă lămurirea unor chestiuni prin violență fizică. Nu am crezut că o să văd vreodată în Parlamentul României așa ceva, dar uite că am văzut. Este incalificabil și sper că rămâne un incident absolut singular”.
Deputatul PNL Florin Roman a susţinut marţi, într-o postare pe Facebook, că deputatul Dan Vîlceanu l-a agresat la ieşirea din sala de plen, „în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului”. El a povestit că Vîlceanu a încercat să îl muşte şi l-a prins de gât. Roman anunţă că va depune plângere penală împotriva acestuia.