Iohannis: Nu există nicio amenințare directă, dar militarii se pregătesc mereu pentru orice scenariu

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu există nicio amenințare la adresa României și că nu are semnale că ar exista vreun pericol de atentate.

Iohannis: Nu există nicio amenințare directă, dar militarii se pregătesc mereu pentru orice scenariu


Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu există nicio amenințare la adresa României și că nu are semnale că ar exista vreun pericol de atentate, dar e normal ca militarii să se pregătească pentru orice scenariu. Iohannis a insistat că trebuie să apreciem la justa valoare apartenența noastră la UE și NATO.

„Nu există nicio ameninţare directă, dar sigur militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situaţiile posibile. Din toate informaţiile pe care le am eu, pot spune că România este o ţară sigură. Românii nu trebuie să se teamă. Nu e cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva ameninţată. România beneficiază de cele maai importante garanţii de securitate. Trebuie să conştientizăm valoarea noastră prin apartenenţa la NATO şi UE. Nu am niciun semnal şi nicio indicaţie că ar există vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite pe care le-aţi menţionat”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat despre faptul că ministrul Apărării şi şeful Armatei avertizează asupra riscului escaladării conflictului din Ucraina şi că România trebuie să se pregătească, miercurl la Zărneşti, judeţul Braşov, după ce a vizitat Parcul Naţional Piatra Craiului.
Șeful Armatei României, Gheorghiță Vlad, a declarat că există riscul escaladării conflictului din Ucraina și că țara noastră trebuie să accelereze înzestrarea forțelor de apărare. 
„Prognoza pe care o facem prevede și scenarii ca escaladarea conflictelor inclusiv cele de natură militară. Mizăm în continuare pe descurajare generată de o capacitate defensivă. Iată de ce apăsăm pedala intăririi instituției apărării naționale și a consolidării NATO de descurajare și apărare”.