Lucian Bode, despre moțiunea împotriva sa: Un ghiveci, un fel de shaorma cu de toate

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susține că textul moțiunii simple depuse împotriva sa este un ghiveci, un fel de shaorma cu de toate, un text.

Lucian Bode, despre moțiunea împotriva sa: Un ghiveci, un fel de shaorma cu de toate


Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, i-a criticat luni pe iniţiatorii moţiunii depuse împotriva sa, spunând că textul acesteia este plin de minciuni, "un ghiveci, o shaorma cu de toate".

"În cei 14 ani de activitate parlamentară, am scris şi am semnat zeci de moţiuni simple, dar niciodată nu am văzut un text ilogic şi plin de minciuni, lipsit de coerenţă, cu teme amestecate şi aruncate fără noimă, precum cel pe care îl dezbatem astăzi. De la Transporturi la Poliţie, de la Facebook la aşa-zisa secretizare a tezei de doctorat. Un ghiveci, un fel de shaorma cu de toate. Un text din care nici voi, semnatarii, nu cred că aţi înţeles mai nimic", a spus Bode, în Plenul Parlamentului.

El a apreciat că, USR şi Forţa Dreptei, cele două formaţiuni politice care au iniţiat moţiunea, au fost mânate de "disperare" şi i-a ironizat pe Cătălin Drulă şi Ludovic Orban.
"Ceea ce vă mână în acest demers lamentabil este disperarea. Disperarea a două formaţiuni politice care, una tocmai şi-a pierdut reperul şi e o oaste de strânsură formată din 10 plăieşi. Doar atât aţi putut, domnule Drulă? Doar atât aţi putut, domnule Orban? Adevărul este că irelevanţa vă ustură, dar penibilul nu. Dar să le luăm pe rând. Vorbiţi despre mandatul meu de ministrul al Transporturilor. Păi ce faceţi domnilor? Vorbiţi de funie în casa spânzuratului? Cine vorbeşte? Domnul Drulă, zis zero kilometri de autostradă daţi în trafic în mandatul lui? Asta în oglindă, ca să puteţi să vă opriţi din râs, cu cei aproximativ 100 km de şosea de mare viteză daţi în trafic în mandatul meu de ministru al Transporturilor. Sigur, domnului Drulă i se pot reţine totuşi două operaţiuni din timpul mandatului de ministru: Operaţiunea Ranga şi Operaţiunea Securilă-microfon. Totuşi, nimic despre Blue Air? Nu v-a lăsat, domnule Orban, Nelu Iordache să scrieți ceva despre Blue Air? Sigur, asta nu-l avantaja nici pe domnul Drulă. Apropo, domnule Orban, acolo unde sunteți, vedeți cum este soarta? Vorbiți acum despre achiziția de BMW-uri pentru Poliția Română, parcă tot BMW era și mașina cu care ați făcut accident când erați ministru al Transporturilor, sau era un Audi, cert este că era o mașină împrumutată de la Nelu Iordache. Nu este bine, domnule Orban, am auzit că Nelu Iordache a devenit scriitor, a cerut câteva topuri de hârtie", a declarat Bode.