Claudiu Târziu: AUR este acuzat pe nedrept de antisemitism, rasism și xenofobie

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, susține faptul că atacurile de acest tip sunt doar denigrări, afirmații fără vreun fundament solid.

Claudiu Târziu: AUR este acuzat pe nedrept de antisemitism, rasism și xenofobie


De la alegerile parlamentare din decembrie 2020, Partidul AUR a fost ținta mai multor atacuri furibunde din partea unor adversari politici, dar și a unor analiști. Neofascismul și atisemitismul se numără printre etichetele cu care a fost atacată noua formațiune politică.

Luni, 29 martie, Claudiu Târziu, copreședinte, a comentat tăios pe marginea acestui subiect. Târziu susține faptul că atacurile de acest tip sunt doar denigrări, afirmații fără vreun fundament solid.
„România este victima unei operaţiuni de compromitere speciale, desfăşurate de forţe mai mult sau mai puţin vizibile, o operaţiune care vrea să transforme statul român într-un stat xenofob, rasist şi antisemit. O operaţiune care în acest sens a luat ca primă ţintă Partidul AUR. AUR este acuzat, de la cel mai înalt nivel, că este un partid neofascist, antisemit (...). Niciun document programatic al nostru nu arată că am fi astfel. Mi se pare extrem de grav că persoane care deţin funcţii înalte în statul român vehiculează astfel de aserţiuni, astfel de calomnii împotriva AUR şi deci a României, pentru că Partidul AUR este a patra forţă politică în România, este un partid parlamentar, iar dacă în Parlament a pătruns un astfel de partid care merită pus la stâlpul infamiei, înseamnă că şi România trebuie pusă la stâlpul infamiei, ceea ce este de neacceptat", a declarat Claudiu Târziu la B1 TV.
Senatorul AUR a reacționat după ce Alexandru Muraru, de la PNL, a lansat acuzații dure la adresa partidului, în aceeași zi. 
„Privesc cu multă reținere afirmațiile de delimitare ale deputatului George Simion, liderul partidului AUR, grupare politică neo-fascistă, cunoscută pentru ieșirile publice xenofobe, antisemite, conspiraționiste în manifestări politice publice, stradale, pe rețelele de socializare și, mai grav, de la tribuna Parlamentului!”, a declarat Alexandru Muraru.