Încă o zi de proteste la Constanța. Oamenii au scandat: Libertate, Jos Arafat, Demisia Guvernului, Jos Iohannis

Peste 100 de persoane s-au strâns faţa Prefecturii Constanţa unde au protestat faţă de măsurile împotriva pandemiei de COVID-19, oamenii scandând “Libertate, libertate”.

Încă o zi de proteste la Constanța. Oamenii au scandat: Libertate, Jos Arafat, Demisia Guvernului, Jos Iohannis
Foto: Facebook / Elvis VideoStars Hoarta


Peste 100 de persoane s-au strâns faţa Prefecturii Constanţa şi protestează faţă de măsurile împotriva pandemiei de COVID-19, oamenii scandând “Libertate, libertate” şi având asupra loc steaguri tricolore.

Constănţenii s-au adunat pentru a doua zi consecutiv pe platoul din faţa Prefecturii pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de măsurile luate de autorităţi pentru combatearea pandemiei de COVID-19. Ei au pancarte pe care scrie “Libertate te iubim, ori învingem ori murim”, “Demisia Guvernului”, “Demisia preşedintelui”, “Demisia lui Arafat”, “Alegeri anticipate”. Ei scandează „Libertate!“, „Jos Arafat!“, „Demisia!“, „Arafat, nu uita, România nu-i a ta!“, „Jos cu mascarada!“, „Hoţii!“, „Jos Iohannis!“ sau „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!“

Mulţi dintre protestatari, majoritatea tineri, nu poartă măşti de protecţie.
Una dintre protestare, Ana-Maria, a declarat jurnaliştilor că vor fi din ce în ce mai mulţi tineri la aceste proteste deoarece vor şcolile deschise şi nu se mai pot întâlni cu prietenii. Ea consider că ultimele restricţii decise de autorităţi sunt “total greşite şi foarte aberate”.
„Acest lucru lucru care li se întâmplă românilor de a merge cu «botniţa» pe faţă de aproape un an de zile, vedem că nu dă rezultate în plan medical. S-au închis restaurantele, România nu mai este în stare să producă nimic, ci doar se împrumută, iar micii producători sunt falimentaţi. Jos Guvernul!“, a transmis un participant la protest.
„Putem să ne luăm viaţa şi ţara înapoi!“, a mai adăugat alt protestatar.
„Să argumenteze cei care dau restricţiile măsurile. Cum explică faptul că la ora 7,59 nu este virus, si după ora 8.00 este virus.“, a mai spus un protestatar nemulţumit.
Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare de către Alianţa pentru Unirea Românilor. Reprezentanţii AUR au transmis românilor să se adune în toată ţara. „Oprim nebunia. Luni, ora 17.00, în faţa prefecturii din fiecare judeţ!”, este mesajul distribuit masiv încă de duminică seară, 28 martie.
Cei prezenţi la Prefectura Constanţa au plecat în marş şi s-au oprit în faţa Catedralei Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, unde au spus rugăciunea "Tatăl Nostru".