Lucian Bode, despre acuzaţiile de plagiat: Demersul USR - penibil, plin de minciuni

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că demersul USR privind acuzaţiile de plagiat la adresa tezei sale de doctorat este plin de minciuni şi dezinformare.

Lucian Bode, despre acuzaţiile de plagiat: Demersul USR - penibil, plin de minciuni


Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că demersul USR privind acuzaţiile de plagiat la adresa tezei sale de doctorat este "plin de minciuni şi dezinformare", menţionând că el a respectat legea, iar una dintre cele mai importante piese pe care o are la dosarul de emitere a titlului de doctor este decizia CNATDCU.

"Am văzut fiţuica prezentată de USR. Un demers penibil, aşa cum a fost şi demersul cu acuzaţiile legate de achiziţia de autospeciale de la Poliţia Română, un demers care nu are niciun fel de substanţă, un demers plin de minciuni. O să găsiţi acolo minciuni prin omisiune, dezinformare şi foarte multă prostie. Voi explica public care au fost etapele procedurale legale pe care le-am parcurs", a afirmat Bode, la Parlament.
El a spus că Universitatea Babeş Bolyai a elaborat şi a transmis către Ministerul Educaţiei în 2018 toate documentele necesare pentru emiterea titlului de doctor.
"M-au acuzat mai întâi că secretizez teza de doctorat şi mai apoi i-am văzut pe toţi la bibliotecă conspectând, rupându-şi pixurile pe acolo. Mai apoi au spus că, din ciorna pe care am văzut-o public, au găsit ei nişte similitudini. Eu vreau să vă spun că am respectat legea, am respectat toate procedurile şi, mai mult, Universitatea Babeş Bolyai a elaborat şi a transmis către Ministerul Educaţiei în 2018 toate documentele necesare în vederea emiterii titlului de doctor, mai ales raportul de similitudine, care este piesă foarte importantă la dosar", a adăugat Lucian Bode.
Ministrul a menţionat că nu îi este teamă de analiza tezei sale de doctorat.
"Ne trezim în viitorul foarte apropiat că aceşti neterminaţi politic vor vorbi şi despre plagiatul softului de CNATDCU. Nu este teamă (de analiza tezei sale de doctorat -n.r.). Vedeţi ce penibili sunt. Ei nu-şi dau seama, dacă întrebau nu erau în penibilul ăsta, că una dintre cele mai importante piese la dosarul de emiterea titlului este în decizia CNATDCU pe care eu, evident, o am la dosar", a mai spus Bode.