Simion: Din ce în ce mai mulţi dintre cei care au condus România încearcă să se alipească de suveranism

Preşedintele AUR, George Simion, afirmă că tot mai mulţi dintre cei care au condus România în ultimii 32 de ani, încearcă să se alipească de curentul suveranist.

Simion: Din ce în ce mai mulţi dintre cei care au condus România încearcă să se alipească de suveranism


Preşedintele AUR, George Simion, afirmă că tot mai mulţi dintre cei care au condus România în ultimii 32 de ani, dar şi dintre cei care au boicotat referendumul pentru familie, "încearcă să se alipească de curentul suveranist".

"Înţelegem, prin prisma ultimelor sondaje de opinie, prin prisma curentelor care câştigă din ce în ce mai mult teren la nivelul Europei şi la nivelul SUA, curente apropiate şi în multe părţi similare cu doctrina AUR, faptul că din ce în ce mai mulţi oameni care au condus România, în ultimii 32, de ani, caută să se alipească de acest curent suveranist. (...) Acest lucru l-am observat şi ieri, la un dineu, la ora 19,00, Micul Dejun cu rugăciune, după modelul din SUA, în care am văzut oameni care au boicotat cât se poate de mult referendumul pentru familie, care urma să statueze în Constituţie faptul că în România căsătoria este între un bărbat şi o femeie, oameni care pledează pentru căsătoria cuplurilor de acelaşi sex, oameni care în prealabil fuseseră la un eveniment în aceeaşi zi în care pledau pentru cotele de gen, s-au adunat să spună o rugăciune, şi să-i ducă numele Mântuitorului Isus probabil în deşert. Era o imagine grotească, aş putea spune", a afirmat Simion, la conferinţa "Suveranitatea azi!", organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare "Mihai Eminescu", desfăşurată la Palatul Parlamentului.
El a susţinut că "acele comunicări de la Bruxelles, unele rele, unele bune, nu sunt nici măcar discutate, pentru că vin de la 'Înalta poartă", ceea ce arată raportarea partidelor parlamentare din România faţă de chestiunea suveranistă".
"Nu poţi să vii să spui că eşti suveranist şi să susţii sancţiunile pe care Ungaria şi Polonia le-au primit din partea Comisiei Europene şi cu voturile europarlamentarilor români. Europarlamentarii de la PNL şi PSD, partide care cochetează cu ideea suveranistă, votează în mod regulat împotriva celor 4 piloni care stau la baza AUR - naţiune, familie, credinţă şi libertate. Sunt oamenii aceştia ipocriţi, sunt oamenii ăştia lupi în blană de oaie? Toate partidele parlamentare, în momentul 6 - 7 octombrie 2018, au boicotat referendumul pentru familie. Oameni care îşi încurajează parlamentarii să voteze pe repede înainte nişte legi ale justiţiei care lipsesc Constituţia României de puteri şi care statuează că legislaţia europeană este, pana la urmă, deasupra legislaţiei naţionale sunt reprezentanţi tot ai acestor partide", a adăugat Simion.
Liderul AUR a adăugat că se întreabă dacă "aceste formaţiuni politice din România, care au acelaşi discurs cu cel al Partidul Democrat din America, care susţine diferite curente culturale în mare vogă în acest moment din SUA, ce vor face când partenerul nostru strategic va avea o majoritate republicană în Camera Reprezentanţilor şi în Senat. "Un Partid Republican care îmbrăţişează un curent de gândire conservator. Se vor transforma şi ei peste noapte în consevatori, cum au început să facă?