Cîțu: Sunt sigur că o să fie o guvernare stabilă și de lungă durată

Premierul Florin Cîțu și ceilalți membrii ai noului Guvern s-au reunit, miercuri seară, la Palatul Victoria, pentru o primă ședință după momentul învestiturii.

Cîțu: Sunt sigur că o să fie o guvernare stabilă și de lungă durată


Premierul Florin Cîțu și ceilalți membrii ai noului Guvern s-au reunit, miercuri seară, la Palatul Victoria, pentru o primă ședință după momentul învestiturii.

„Mulțumesc mult pentru tot ce ați făcut în această perioadă. Majoritatea dintre dumneavoastră ați fost în echipele de negocieri, am fost acolo împreună și eu cred că a ieșit un proiect frumos și bun pentru România, această coaliție de centru-dreapta, și eu sunt sigur că o să fie o guvernare stabilă și de lungă durată, pentru că pornim toți cu aceleași obiective la drum. În această seară nu vom face o ședință de Guvern, doar sunt câteva lucruri pe care le-am pregătit, le pregătim pentru ședința următoare care o să fie săptămâna viitoare și sunt câteva priorități care sunt în special pentru combaterea efectelor negative generate de pandemie și câteva necesare pentru susținerea mediului de afaceri, finalizarea construcției bugetului pe anul 2021. Toate aceste lucruri trebuie să le avem gata săptămâna viitoare”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.
„În primul rând, avem o promovare a proiectului de Ordonanță de Urgență pentru prelungirea măsurilor active până la 30 iunie 2021, aici este Ministerul Muncii. Doamna ministru, trebuie să fim gata săptămâna viitoare. Promovarea proiectului de Ordonanță de Urgență privind prelungirea termenului de aplicare a programului guvernamental IMM Invest până la 30 iunie 2021 și aprobarea noului subprogram Agro IMM Invest, cu aplicarea până la același termen imediat după primirea deciziei de autorizare din partea Comisiei Europene până în data de 24 decembrie. (...) Avem această decizie, deci trebuie să mergem mai departe. Tot legat de schemele de ajutor de stat, Comisia Europeană a emis decizia de prelungire cu șase luni a perioadei de funcționare a schemei de ajutor de stat pentru companiile mari, domenii de finanțare”, a enumerat premierul Florin Cîțu, printre altele.
Componența Guvernului:
Premier - Florin Cîțu
Vicepremieri - Dan Barna(USR-PLUS) și Kelemen Hunor(UDMR)
Ministri:
PNL
Finanțe - Alexandru Nazare
Externe - Bogdan Aurescu
Apărare - Nicolae Ciucă
Energie - Virgil Popescu
Interne - Lucian Bode
Educație -Sorin Câmpeanu
Cultură - Bogdan Gheorghiu
Agricultura - Adrian Oros
Munca - Raluca Turcan
USR
Justiție - Stelian Ion
Sănătate - Vlad Voiculescu
Transporturi - Cătălin Drulă
Fonduri Europene - Cristian Ghinea
Economie- Claudiu Năsui
Cercetare, Inovare, Digitalizare - Ciprian Teleman
UDMR
Dezvoltare - Cseke Attila
Mediu - Tanczos Barna
Tineret și Sport- Novák Eduárd.