Iohannis: Fac apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare. Nu dorim o carantină națională

Președintele Klaus Iohannis a spus că este însă nevoie de restricții suplimentare în București. Totodată, el a subliniat că nu se dorește o carantină națională.

Iohannis: Fac apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare. Nu dorim o carantină națională


Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre situația epidemiologică din țară miercuri, când a participat la campania de împădurire zonelor deșertificate din sudul României, la Dăbuleni, județul Dolj. Iohannis a spus că este însă nevoie de restricții suplimentare în București. Totodată, el a subliniat că nu se dorește o carantină națională.

Întrebat de ce măsuri concrete este nevoie pentru a reduce valul 3 pandemic, având în vedere că în ultimele zile au fost înregistrate noi recorduri naționale la nivelul numărului de bolnavi de COVID-19 internați la Terapie Intensivă, șeful statului a explicat: Situația din București este complicată. Cred că pentru București este nevoie să se ia restrucții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să ia decizii corecte. Restricții sunt necesare acolo unde se formează aglomerații în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Să nu facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție Setul de măsuri de care dispun autoritățile este cunoscut. Sunt restricțiile care sunt în vigoare în toată țara, sunt restricțiile care se iau suplimentar în localitățile care au o rată de infectare foarte mare, și evident este campania de vaccinare, care prinde din ce în ce mai multă viteză. Însă trebuie să fim și trebuie să fiu foarte sincer – acest val 3, fiindcă suntem în valul 3, nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val 3, este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Prin combinația acestor două, vom trece și peste acest val 3. Încă o dată, sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă și fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie pentru vaccinare. Doar prin combinația acestor măsuri putem să trecem peste pandemie”, a declarat Klaus Iohannis.