Cîțu: Evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor

Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie schimbat din cauza actualei crize politice.

Cîțu: Evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor


Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie schimbat din cauza actualei crize politice, ci doar "dacă România ar intra pe mâna populiştilor am avea o problemă".

„În aceste context dificil în care avem o criză economie la nivel global. România şi echipa guvernamentală a reuşit performanţa să convingă agenţiile de rating americane să arate o perspectivă de economie stabilă.
Agenţia de rating Moddy’s îmbunătăţeşte perspectiva României de la negativ la stabil şi reconfirma ratingul de ţară. Agentiile de rating își bazează evaluzrea pe faptul că aceasta strategie de cosnolidare fiscala si reducere graduala a deficietului bugetear este una credibilă bazată pe măsurile pe care lea-m luat până acum si este susținută în următorii 3 ani de zile”, a spus Florin Cîțu.
Florin Cîțu a mai spus că bunăstarea românilor se simte deja, România având cea mai mare creştere economică din Europa
„Evaluările se bazează pe reformele din PNRR și pe politicile credibile. Vreau să mulțumesc echipei guvernamentală, mediului privat care a răspuns la măsurile de criză și le-a implementat rapid, un mediu care și-a arătat potențialul de inovație în vremurile dificile. Antreprenorul român este un eroul şi rezultatele arată foarte clar că în România mediul privat a răspuns şi a făcut faţă mai bine decât estimau toţi analişti.
Am livrat cam tot ce așteptau de la noi românii: o puternică creștere economică și reducerea deficitelor.
Acest an a fost cel în care am spus că stabilizăm economia. Creștem salariul minim cu 11% din 2022. Venim cu măsuri pentru amânarea facturilor la energie. Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului pentru anul viitor. (...) Toate țările am trecut prin criză anul trecut, dar România e țara care își revine cel mai mult. (...) Bunăstarea se simte deja, se vede în investiție, ne permitem să creștem salariul minim fără să creăm dezechilibre majore. Dacă nu am fi avut resurse suplimentare, alocările  suplimentare din sănătate ar fi dus la creștere deficitelor. Agențiile de rating văd perspective stabile. Evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor…”, a mai spus premierul.