Kelemen Hunor: Nu putem da jos Guvernul în acest moment. Șansa noastră este zero.

Kelemen Hunor a declarat marți înaintea ședinței extraordinare a Parlamentului pentru asumarea răspunderii de către Guvernul Ciolacu că UDMR nu va semna o moțiune de cenzură.

Kelemen Hunor: Nu putem da jos Guvernul în acest moment. Șansa noastră este zero.


Kelemen Hunor a declarat marți înaintea ședinței extraordinare a Parlamentului pentru asumarea răspunderii de către Guvernul Ciolacu pe proiectul de lege privind creșterea taxelor, că UDMR nu va semna o moțiune de cenzură dacă în proiectul final se găsesc aspectele discutate cu premierul: prevederi ce vizează instituțiile de cultură și problema autonomiei locale.

Acesta a subliniat totodată că Guvernul nu poate fi dat jos având în vedere că PSD-PNL controlează 60% din Parlament.
Eu am discutat cu domnul președinte Drulă și am spus că vreau să rezolv câteva probleme. Șansa noastră să dăm jos Guvernul este zero. Au 60% PSD-PNL. O moțiune de cenzură este într-adevăr din punct de vedere mediatic un lucru interesant dar nu rezolvi nimic. Eu am vrut să rezolv problema instituțiilor de cultură în primul rând, problema autonomiei locale să nu fie știrbită de guvern, să nu li se spună ce au voie să facă cu banii colectați la nivel local. Am obținut aceste lucruri. Noi nu putem în acest moment să dăm jos Guvernul, dar am reușit să rezolvăm probleme importante pentru teatre, pentru muzee, pentru biblioteci, pentru instituții de cultură, pe de altă parte pentru autoritățile locale, inclusiv posturile vacante la nivelul autorităților locale. Se reduc cu 10% dar nu sunt posturile tăiate pentru că altfel nu se poate realiza. Să vedem forma finală a legii. Eu zic ce am discutat. Dacă în forma finală a legii se regăsește ceea ce am discutat astăzi cu premierul  atunci o moțiune de cenzură nu va fi semnată de noi”, a declarat Kelemen Hunor.