Orban: Zeci de membri ai PNL au fost daţi afară din funcţii pentru că sunt susţinătorii mei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat duminică, la Focşani, că s-au făcut presiuni asupra membrilor de partid care îl susţin.

Orban: Zeci de membri ai PNL au fost daţi afară din funcţii pentru că sunt susţinătorii mei


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat duminică, la Focşani, că s-au făcut presiuni asupra membrilor de partid care îl susţin, unii dintre aceştia fiind daţi afară sau ameninţaţi cu schimbarea din funcţii.

"Cei pe care i-am susţinut în forurile statutare să fie la guvernare se transformă efectiv într-un instrument de presiune, într-un instrument de ameninţare împotriva membrilor PNL care au dreptul normal să exercite funcţii publice pentru că sunt competenţi, pentru că au muncit pentru partid, pentru că au capacitatea de a pune programul de guvernare în funcţie şi ei, în loc să fie judecaţi pentru capacitatea efectivă de a pune programul de guvernare în funcţie, sunt judecaţi dacă sunt cu Cîţu sau cu Orban. Cei care sunt cu Orban sunt daţi afară sau sunt puşi sub o presiune permanentă", a spus Ludovic Orban în discursul susţinut în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean Vrancea.
Ulterior, el a revenit asupra acestui subiect într-o declaraţie de presă, susţinând că există "o lungă listă de susţinători daţi afară din funcţii".
"Am preferat să tac şi să nu vorbesc public, dar sunt zeci de susţinători, membri ai PNL, care au fost daţi afară din funcţii dintr-un singur motiv, că sunt susţinătorii mei. Oponenţii, susţinătorii contracandidatului meu, numai de pe 1 septembrie, practic au eliminat din toate funcţiile de conducere de la nivelul Parlamentului şi grupurilor parlamentare toţi semnatarii moţiunii Orban. E o lungă listă de membri PNL daţi afară de colegii lor, care parcă au au uitat că sunt membri PNL şi că au ajuns în funcţiile pe care le deţin cu sprijinul colegilor pe care i-au dat afară şi ca urmare a muncii colegilor pe care i-au dat afară", a afirmat Orban.
Liderul PNL a precizat că aceste lucruri nu vor rămâne fără o analiză serioasă, pentru că "noi trebuie să fim o echipă, noi trebuie să ne sprijinim reciproc şi niciun membru al PNL nu poate să sancţioneze un coleg pentru că are o altă opinie decât el".