Cîțu le cere prefecților implicare: Vreau să vad în fiecare weekend evenimente legate de vaccinare

Premierul Cîțu a declarat, marți, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că trebuie accelerată campania de vaccinare și a cerut, în acest sens, implicarea lor și colaborarea cu aleșii locali și cu DSP.

Cîțu le cere prefecților implicare: Vreau să vad în fiecare weekend evenimente legate de vaccinare


Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că trebuie accelerată campania de vaccinare și a cerut, în acest sens, implicarea lor și colaborarea cu aleșii locali și cu Direcțiile de Sănătate Publică.

Șeful Guvernului a precizat că România se află acum pe o pantă descendentă în ceea ce privește situația epidemiologică, însă a insistat că este important ca regulile de protecție sanitară să fie în continuare respectate.
”La ultima întâlnire am spus că trebuie să ne implicăm cu toții pentru a trece peste acest val trei. Prefecții, subprefecții, reprezentanții ministerului de Interne s-au implicat și au făcut ca această perioadă să treacă fără incidente. În ceea ce privește pandemia, suntem pe o pantă descrescătoare a acestui val trei și trebuie să consolidăm această perioadă. De aceea, în continuare trebuie să fim vigilenți, valul nu a trecut, dar este clar că ceea ce a fost mai greu a trecut. Avem în față un weekend important, un weekend în care sărbătorim Paștele, dar și tradiționalul 1-2 mai în care cetățenii României sunt liberi și merg într-o minivacanță.
Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt simple. Nu s-a schimbat nimic, avem aceleași reguli: mască, distanțare, dezinfectant. Toate activitățile trebuie să țină cont de regulile în vigoare”, a spus Florin Cîțu.
Premierul a afirmat că a discutat şi cu aleşii locali, menţionând că vrea şi implicarea prefecţilor.
"Am cerut şi acolo implicare, aş vrea să văd şi la dumneavoastră. E important să lucraţi împreună cu primarii, cu DSP-urile. Aş vrea să văd în weekenduri cât mai multe evenimente legate de vaccinare. Timişoara e un exemplu foarte bun", a explicat Florin Cîţu.
El a făcut referire şi la începerea activităţii centrelor drive thru şi a centrelor de vaccinare mobilă.
"După ce trece acest weekend trebuie să punem toate resursele pe care le avem pentru a avea o campanie de vaccinare de succes. Este singura soluţie pentru a reveni la normalitate şi trebuie să ne implicăm cu toţi. Depinde de noi să revenim la normalitate cât mai rapid. Sunt optimist, avem dozele, românii vor să se întoarcă la o viaţă normală. Punem resursele la dispoziţie şi românii se vor vaccina", a afirmat Cîţu.