George Simion: Cei de la guvernare sunt interesați doar de ciolan

Liderul AUR, George Simion spune că soarta generațiilor viitoare nu interesează pe nimeni, iar cei de la guvernare sunt interesați doar de ciolan.

George Simion: Cei de la guvernare sunt interesați doar de ciolan


Un nou scandal îngrijorează România, numirea politică a managementului instituțiilor de învățământ. Deși principala preocuparea ar trebui să fie salvarea anului școlar și revenirea elevilor în condiții sigure pe băncile școlilor, coaliția de guvernare are alte priorități. Liderul AUR George Simion spune că soarta generațiilor viitoare nu interesează pe nimeni, iar cei de la guvernare sunt interesați doar de ciolan.

"Apartenența la un partid sau altul nu ar trebui să fie un criteriu de performanță, dar e vorba de meritocrația politică", a expllicat liderul AUR, George Simion, situația la care s-a ajuns în învățământ. El a exemplificat cu o situație din județul Mureș unde un director de grădiniță cu experiență a fot schimbat doar pentru că era membru AUR.
"În tot județul Mureș se instalează directori de la PNL și de la UDMR. Trebuie să schimbăm din temelii modul cum funcționează administrația publică, mai ales când vorbim de învățământ. În aceste zile directorii de școli sunt schimbați politic. În timpul campaniei electorale 75% din inspectoratele școlare erau goale pentru că inspectorii erau pe teren. Nu mai putem perpetua acest model. Ori se desființează inspectoratele școlare, ori se dă concurs pentru toate posturile de director. Concurs real, nu ce am văzut până acum", a precizat George Simion, la Antena 3
Liderul AUR a mai acuzat faptul că ministrul Învățământului se face că nu știe situația, dar în realitate coaliția își îmăarte ciolanul pretutindeni în țară. 
"Domnul ministru Câmpeanu se face că nu știe, dar PNL trage sfori în teritoriu, și-au împărțit toate posturile. Fiecare filială județeană a primit ca să tacă din gură, să meargă guvernarea cum trebuie. Nu este normal. Cine poate conduce această țară?, pentru că suntem însețați de politruci..." - a concluzionat George Simion.
Întrebat despre schimbarea Guvernului până la sfârșitul anului, George Simion, liderul AUR, a răspuns: ”Noi O AȘTEPTĂM”. Anterior, analistul politic Bogdan Chirieac a lansat ipoteza că până la sfârșitul anului 2021 ar urma să fie instalat Guvernul Cioloș. 
”N-am fost de acord să votăm acest guvern, condus, teoretic, de dl. Cîțu, și așteptăm schimbări în România. De asta am fost votați de români” afirmă George Simion. ”O să facem totul pentru a schimba lucrurile în România.” este promisiunea lui George Simion, care a punctat că ”AUR e de acord cu tăierea sporurilor nemeritate pentru foarte mulți oameni din ministere și pentru foarte mulți parlamentari. Avem beneficii greu de imaginat pentru oamenii de rând”.