Decebal Făgădău a demisionat din PSD. Făgădău: Am fost, sunt și voi fi un om corect și demn, indiferent de circumstanțe

Primarul în exercițiu al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat că demisionează din PSD, după ce DNA l-a trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Decebal Făgădău a demisionat din PSD. Făgădău: Am fost, sunt și voi fi un om corect și demn, indiferent de circumstanțe


Primarul în exercițiu al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat că demisionează din PSD, după ce DNA l-a trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Făgădău se pregătea să candideze la alegerile parlamentare, după ce a pierdut cursa pentru un nou mandat la primărie.

Într-un anunţ făcut pe Facebook, fostul edil al Constanţei neagă faptele de care este acuzat dar anunţă şi plecarea sa imediată din PSD.
"Astăzi am aflat din presă că DNA m-a trimis în judecată într-un dosar în care sunt acuzat de o faptă pentru care nu mă fac vinovat. 
Am primit vestea în timp ce îmi completam dosarul de candidat pentru un loc eligibil în Parlamentul României. 
Am fost, sunt și voi fi un om corect și demn, indiferent de circumstanțe. Și nu voi accepta să le fac rău celor din jurul meu sau să ies cu capul plecat!
Demisionez din Partidul Social Democrat", a scris Decebal Făgădău pe Facebook.
DNA Constanța i-a trimis în judecată pe fostul primar Radu Mazăre și pe Decebal Făgădău, alături de mai multe persoane din adminstrația orașului, un arhitect și un administrator de firmă, într-un dosar de abuz în serviciu.
Procurorii DNA îi acuză pe cei inculpați, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, că ar fi reautorizat în 2013, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizația de construire inițială fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă.