Ciolacu: Nu mă deranjează termenul de 18 octombrie când CCR va discuta sesizarea privind măsurile fiscal-bugetare

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu este deranjat de termenul de 18 octombrie la care Curtea Constituţională urmează să discute sesizarea privind măsurile fiscal-bugetare.

Ciolacu: Nu mă deranjează termenul de 18 octombrie când CCR va discuta sesizarea privind măsurile fiscal-bugetare


Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu este deranjat de termenul de 18 octombrie la care Curtea Constituţională urmează să discute sesizarea referitoare la proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

"E totuşi o lege destul de stufoasă. Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecătorii de la CCR. Pe mine în mod deosebit nu mă deranjează termenul de 18, pentru că marea majoritate a măsurilor oricum intră în vigoare de la 1 ianuarie. Aşa că, în acest moment, nu cred că acest termen de 18 e o problemă. (...) Nu vreau să grăbim lucrurile", a afirmat Ciolacu, pentru presă, la Universitatea Politehnica Bucureşti.
El a reiterat că şi-ar dori ca legea pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie. "Lucrăm deja. Deja ne-a dat Banca Mondială primul draft. A fost o discuţie tehnică între cei de la Ministerul Muncii şi Comisie, urmând să închidem legea, şi pe urmă să venim cu prima lectură. Eu îmi doresc foarte mult să intre în vigoare de la 1 ianuarie", a precizat premierul.
Potrivit acestuia, s-au primit şi opiniile Comisiei Europene privind pensiile speciale. 
"Au venit, au trimis care este părerea dânşilor şi, în acest moment, Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările la legea pensiilor în concordanţă cu decizia CCR", a explicat liderul PSD.
Întrebat când va da o ordonanţă referitoare la industria alimentară, Marcel Ciolacu a precizat că va fi programată mai întâi o întâlnire cu partenerii sociali. "După ce mă văd cu partenerii sociali. Cu o certitudine de sută la sută, când va fi introdus CASS-ul nu va pierde nimeni la salariu. Cred că asta e cel mai important", a transmis el.