Simion: Poziţia AUR este mărirea pensiilor cu o sumă fixă. Opriţi decalajul dintre săraci şi bogaţi

AUR susţine mărirea tuturor pensiilor cu o sumă fixă, a declarat, luni, preşedintele partidului, George Simion, care a adăugat că pensiile speciale trebuie tăiate.

Simion: Poziţia AUR este mărirea pensiilor cu o sumă fixă. Opriţi decalajul dintre săraci şi bogaţi


AUR susţine mărirea tuturor pensiilor cu o sumă fixă, a declarat, luni, preşedintele partidului, deputatul George Simion, care a adăugat că pensiile speciale trebuie "tăiate".

"În momentul în care eraţi pe băncile Opoziţiei susţineaţi, domnule Budăi, că trebuie renegociat PNRR, că nu pot fi mărite pensiile din cauza procentului de 9,4 din PIB. Acum sunteţi la Putere şi vedem o oarecare impotenţă în a renegocia PNRR. Nu aţi făcut-o, după cum vedem această impotenţă şi din partea coaliţiei de guvernare care nu e în stare să negocieze la nivel european cu partenerii noştri aderarea la spaţiul Schengen. Nu puteţi, dar, totodată, intenţiile dumneavoastră legate de pensii sunt periculoase, vreţi să daţi mită electorală nemărind punctul de pensie. Vreţi să daţi oamenilor amărâţi din ţara asta o singură dată o sumă mare ca să aveţi garanţia că vă vor vota", a susţinut Simion, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", la care este invitat ministrul Muncii, Marius Budăi.
Potrivit liderului AUR, partidele aflate la guvernare se înşeală dacă îşi imaginează că vor câştiga simpatia pensionarilor "mituindu-i".
"Subiectul audierii de astăzi din Parlament este unul singur şi, poate ca o voce singulară, spun acest lucru - tăiaţi pensiile speciale, prea mult v-aţi bătut joc de multe categorii sociale. Şi, mai mult decât atât, trebuie să o faceţi un alt lucru - explicaţi românilor care sunt pensiile speciale, pentru că, în momentul ăsta, nu am reuşit să facem decât să învrăjbim o categorie socială împotriva celeilalte. Planurile dumneavoastră pentru mărirea pensiilor anul viitor înseamnă ca săracii să primească puţin şi bogaţii să primească mult. Poziţia AUR este mărirea pensiilor cu o sumă fixă. Opriţi pensiile speciale, opriţi decalajul dintre săraci şi bogaţi", a transmis George Simion.