Orban: Voi face campanie până în ultima zi. Mă bazez pe foarte multe voturi din partea PNL Constanţa

Ludovic Orban, președinte PNL și candidat pentru un nou mandat în această funcție, a declarat, joi, la Techirghiol, că se bazează pe voturile organizației PNL Constanţa.

Orban: Voi face campanie până în ultima zi. Mă bazez pe foarte multe voturi din partea PNL Constanţa


Ludovic Orban, președinte PNL și candidat pentru un nou mandat în această funcție, a declarat, joi, la Techirghiol, că președintele Klaus Iohannis va fi invitat la congresul în care va fi aleasă noua conducere a formațiunii. Orban a mai spus că votul la congres va fi secret și că fiecare delegat va vota conform propriei evaluări, chiar dacă poate organizația județeană din care face parte are o anumită orientare. Orban a precizat că se bazează pe voturile organizației constănțene la alegerile care vor avea loc în cadrul Congresului PNL, pentru data de 25 septembrie. Orban a subliniat că votul este individual și poate fi diferit de orientarea organizației.

“Fiecare votează propriei conştiinţe şi propriei valori. Sigur că mă bazez pe foarte multe voturi din partea PNL Constanţa. Filiala Constanţa este o filială foarte importantă, o filială care va avea o delegaţie extrem de important şi, evident, voi face campanie, nu numai astăzi, voi face campanie până în 25 septembrie”, a declarat Ludovic Orban.
Ludovic Orban a precizat întâi că nu l-a invitat pe președintele Klaus Iohannis la Consiliul național, dar acesta va fi invitat la congresul din 25 septembrie, în care va fi aleasă conducerea PNL: „Președintele Iohannis a fost alături de PNL la toate evenimentele importante și evident că-l voi invita la cogresul PNL. Acest Consiliu național e practic un consiliu de convocare a Congresului”.
„Voi face campanie nu numai azi, voi face campanie până în 25 setembrie, când va avea loc congresul în toate filialele, și evident că mă voi adresa tuturor delegaților care vor participa la congres. Fiecare delegat, fiecare membru care participă la congres chiar dacă există o orientare a filialei județene, votează conform propriei valori, propriului discernământ și nimeni nu poate să-i impună cum să voteză. E un vot individual, secret. Deci fiecare votează conform propriei evaluări”, a mai declarat Ludovic Orban.