Iohannis: Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți. Acest nou val ar putea fi ultimul

Președintele Klaus Iohannis, spune că ne regăsim din nou într-o etapă de creștere, însă s-a arătat de părere că acest val ar putea fi ultimul

Iohannis: Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți. Acest nou val ar putea fi ultimul


Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă, miercuri, la Palatul Cotroceni, în care spune că ne regăsim din nou într-o etapă de creștere, însă s-a arătat de părere că acest val ar putea fi ultimul și a făcut apel la respectarea regulilor de protecție sanitară, adăugând totodată că „nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivelul UE”.

"Un al doilea subiect este situația epidemiologică actuală. Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere. Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină de așteptare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi, la alta. Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid, în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum! Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum. Singurele metode dovedite științific sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație. Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor. Până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european. Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale.
Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi!", a declarat Klaus Iohannis.