Iohannis: Guvernul a funcționat foarte bine. Nu avem un plan de a intra într-un proces de austeritate.

Președintele Klaus Iohannis că nu crede că va fi necesar şi nu există un plan de a intra într-un procedeu de austeritate.

Iohannis: Guvernul a funcționat foarte bine. Nu avem un plan de a intra într-un proces de austeritate.


Președintele Klaus Iohannis susține marți o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Acesta a vorbit despre rezultatele pe care România le-a obținut pe plan extern în urma Summit-ului de la Madrid. Iohannis a declarat că nu crede că va fi necesar şi nu există un plan de a intra într-un  procedeu de austeritate, argumentând că am avut criza economică din 2009, 2010, 2011 unde s-a încercat în plan european să se combată criza cu măsuri de austeritate, iar rezultatul nu a fost bun.

“Nu cred şi nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate. Am avut criza economică din 2009, 2010 ,2011 unde s-a încercat în plan european să se combată criza cu măsuri de austeritate, nu a fost rezultatul bun. Nu intenţionez să accept un nou experiment de acest tip cu România. Planul pe care îl avem a fost prezentat de Guvern. Este un plan care până acum a funcţionat foarte bine, Guvernul alocă bani suficienţi pentru investiţii, avem mare noroc că dispunem de fonduri europene substanţiale atât pe fondurile europene obişnuite , cât şi pe PNRR. Pe de altă parte, Guvernul a venit cu pachete de sprijin succesive pentru a ajuta populaţia vulnerabilă”, a declarat Klaus Iohannis.