Orban, despre parlamentarii AUR: Sunt excentrici. Îi privim cu o oarecare toleranță

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, spune despre parlamentarii AUR că sunt excentrici și că mulți dintre ei nu înțeleg unde se găsesc.

Orban, despre parlamentarii AUR: Sunt excentrici. Îi privim cu o oarecare toleranță
Foto: Agerpres


Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, spune despre parlamentarii AUR că sunt „excentrici” și că mulți dintre ei „nu înțeleg unde se găsesc”.

„Sunt excentrici. Mulți dintre ei nu înțeleg unde se găsesc. Că suntem în Parlament, unde ai anumite rigori. Mănâncă în sala de plen. Se filmează, filmează inclusiv ședințele Biroului Permanent. De multe ori spun niște năzbâtii dar care probabil li se par foarte interesante. E prima lor experiență parlamentară și îi privim cu o oarecare toleranță. Trebuie să înțeleagă totuși că este o instituție fundamentală care trebuie să dea tonul și care să impună prin sobrietate și seriozitate și unde parlamentarii trebuie să reprezinte un exemplu”, a declarat Ludovic Orban.
Acesta s-a referit și la incidentul de săptămâna trecută, când deputatul AUR Dan Tănasă a fost la un pas de bătaie cu deputații USR, pe holurile Camerei Deputaților. Tănasă i-a insultat grosolan pe deputații Ionuț Moșteanu și Silviu Dehelean, în văzul colegilor și al presei. 
„Este un comportament reprobabil, care îl descalifică pe cel care se comportă astfel. Am trimis spre comisia de disciplină și imunități. Urmează în termen de 2 săptămâni să propună sancțiuni”, a declarat președintele Camerei Deputaților.
Ulterior incidentului, USR PLUS a propus modificarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancţionaţi cu reducerea indemnizaţiei până la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, pentru o perioadă de cel mult trei luni.