Turcan, despre alocaţii: Majoritatea parlamentară are obligaţia să susţină poziţia Guvernului

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi-a exprimat speranţa ca în legătură cu alocaţiile pentru copii să nu existe o 'cheie de campanie internă'.

Turcan, despre alocaţii: Majoritatea parlamentară are obligaţia să susţină poziţia Guvernului


Ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi-a exprimat, marţi, speranţa ca în legătură cu alocaţiile pentru copii să nu existe o 'cheie de campanie internă' şi a subliniat că majoritatea parlamentară are obligaţia să susţină poziţia Guvernului.

"În privinţa alocaţiilor, proiectul pe care îl vom adopta în Guvern va fi prezentat. Aici am un mare semn de întrebare, şi anume de ce majoritatea parlamentară nu s-a sincronizat cu poziţia Guvernului? Şi lucrul acesta ar trebui să ne dea de gândit. Sper să nu existe o cheie de campanie internă inclusiv în subiectul legat de alocaţii. Majoritatea parlamentară are obligaţia să susţină poziţia Guvernului, bugetul adoptat de Guvern şi asumat de Guvern pentru a duce la bun sfârşit reformele", a spus Turcan după şedinţa BEx a PNL.
Ea a arătat că va vorbi despre modul în care vor creşte alocaţiile atunci când actul normativ va fi adoptat de Executiv.
"Despre lucrul acesta o să vă pot lămuri atunci când va fi adoptat actul normativ în Guvern. Până atunci nu discut despre el şi singurul mesaj pe care vreau să-l dau în legătură cu alocaţiile este exact acesta: de ce majoritatea parlamentară nu a susţinut poziţia Guvernului?", a mai spus Turcan.
Prim-vicepreşedintele PNL a fost întrebată dacă i-a atras atenţia preşedintelui partidului, Ludovic Orban, în şedinţa BEx să nu mai aibă atacuri la adresa liberalilor.
"Discuţiile din interior trebuie să rămână în interior şi fac lucrul acesta tocmai pentru că la modul cel mai firesc oamenii au în continuare aşteptări mari de la PNL şi aceste alegeri în PNL trebuie să atingă două mari aspecte: guvernarea şi buna guvernare cu reforme şi, de asemenea, îmbunătăţirea mesajelor pe care PNL le-a pierdut în ultima perioadă, mesaje pentru tineri, mesaje pentru diaspora, mesaje pentru antreprenori. În competiţia internă, cine nu înţelege că avem o ocazie unică în care să valorificăm, pe de-o parte, guvernarea şi, pe de altă parte, proiectele pentru categorii pe care PNL le-a pierdut înseamnă că nu-şi înţelege misiunea politică şi am aşteptări foarte mari în primul rând de la preşedintele partidului să facă lucrul acesta: campania internă să o valorifice pentru PNL şi nu pentru propria persoană. Frustrările individuale nu au ce căuta în politică. (...) Oamenii nu sunt interesaţi de frustrările niciunui politician. Oamenii sunt interesaţi de viaţa de zi cu zi, de salarii, de pensii, de guvernare, de locuri de muncă şi dacă privesc - sper - un partid privesc cu aşteptarea că acel partid şi într-o competiţie internă e preocupat de cei din afară, nu de scaunele din interior", a afirmat Turcan.