Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a declarat că Florin Cîțu, cel care a câștigat, în detrimentul său, șefia PNL, are șanse minime să mai rămână premier.

Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier


Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a declarat că Florin Cîțu, cel care a câștigat, în detrimentul său, șefia PNL, are șanse minime să mai rămână premier. Orban a remarcat ironic ce mare maestru al politicii trebuie să fie Cîțu de vreme ce a reușit să atragă împotriva Guvernului nu doar una, ci două moțiuni de cenzură.

Întrebat ce legitimitate ar mai avea Cîțu să rămână în fruntea PNL dacă Guvernul pe care îl conduce va pica prin moțiune de cenzură, Orban a răspuns: „Eu le-am comunicat delegaților de la congres faptul că Florin Cîțu are șanse minime de a rămâne în funcția de premier”.
„În funcția de președinte al partidului a fost ales, așa cum a fost ales… cu încălcarea grosolană a unui principiu fundamenal al democrației, anume liberatatea exercitării dreptului de vot”,a continuat Orban.
Întrebat dacă i va cere demisia lui Cîțu, Orban a spus: „Deocamdată suntem la Birourile permanente reunite pentru programarea moțiunilor de cenzură. Eu voi accționa conform reglementărilor, deciziilor CCR. La moțiunile de cenzură voi vota împotrivă.
„Vă dați seama ce maestru trebuie să fii sau cât de lipsit de experiență politică trebuie să fii să provoci împotriva guvernului două moțiuni de cenzură. E fără precedent în istoria postrevoluționară”, a mai comentat Ludovic Orban.