Iohannis: Suntem într-o recesiune economică. Vom primi bani din fonduri europene.

Comparaţia cu trimestrul ll al acestui an ne arată că economia îşi revine, a declarat preşedintele Klaus Iohannis după ce datele INS au indicat că Produsul Intern Brut al României a crescut cu 5,6 la sută în trimestrul 3

Iohannis: Suntem într-o recesiune economică. Vom primi bani din fonduri europene.


Comparaţia cu trimestrul ll al acestui an ne arată că economia îşi revine, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis după ce datele INS au indicat că Produsul Intern Brut al României a crescut cu 5,6% în trimestrul 3, pe seria ajustată sezonier, comparativ cu trimestrul anterior, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2019 economia a scăzut cu 6%, atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier.

Preşedintele a declarat că avem o creştere notabilă, în jur de 5%, a economiei, comparativ cu perioada similară a anului trecut. 
Chiar dacă suntem într-o criză economică avem și o veste bună: comparația cu trimestrul doi ne arată că economia își revine, o creștere cu 5%, ceea ce ne spune că măsurile au fost juste. O să evităm în acest sens o recesiune. Pentru a intra într-o fază de redresare e nevoie de bani, pe care îi vom primi din fonduri europene. Azi am avut o discuție cu premierul despre Planul de Reziliență. Vom avea peste 30 de miliarde de euro. Suntem cu proiectul aproape de finalizare. Este o măsură largă, care se referă la măsuri de infrastructură și multe sectoare care trebuie redresate. Vom prezenta planul public săptămâna viitoare. Deja începem să finanțăm măsurile. Este o veste foarte bună. Sunt convins că vom reuși să aducem economia pe drumul pe care îl vrem”, a spus Klaus Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis a avut o şedinţă pe tema Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.