Voiculescu condamnă atacul la medici. În aceste spitale sunt tratați semeni de-ai lor.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a vorbit despre protestele anti-restricții desfășurate luni seară în Capitală și în alte orașe.

Voiculescu condamnă atacul la medici. În aceste spitale sunt tratați semeni de-ai lor.


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a vorbit despre protestele anti-restricții desfășurate luni seară în Capitală și în alte orașe. Într-o conferință de presă organizată marți, el s-a arătat de părere că manifestațiile pot avea justificări, însă susține că s-a „ajuns prea departe în special cu violența și agresivitatea la adresa medicilor și a personalului din spital, în mai multe locuri din țară”.

„Am chemat astăzi alături de mine câțiva medici, care vă vor povesti din experiența lor directă în spitale, în spitale unde se tratează pacienți cu COVID-19, dar în primul rând aș vrea să spun câteva cuvinte despre evenimentele de azi-noapte. Trebuie să spun că, în calitate de ministru al Sănătății, sunt consternat și oarecum furios, și nu din cauza protestelor în sine, pentru că acestea pot avea justificări și știm că au justificări, pot avea justificări personale, dar cred că s-a ajuns ceva cam departe. S-a ajuns prea departe în special cu violența și agresivitatea la adresa medicilor și a personalului din spital, în mai multe locuri din țară. Lucrul acesta nu este acceptabil”, a declarat ministrul Sănătății.
Vlad Voiculescu a subliniat că „nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente, în general de cei care poartă haina albă și au grijă de cei care au nevoie, care au cea mai mare nevoie”.
„Cei care au fost azi-noapte în curți ale spitalelor, la Bacău, la Galați și nu numai, aș spune că au greșit și m-aș opri deocamdată aici. Aș spune că au greșit. În aceste spitale sunt tratați semeni de-ai lor, sunt tratați oameni care au neapărată nevoie de îngrijire medicală. Sunt oameni în ATI, sunt oameni care încearcă să se lupte pentru propria viață și de multe ori în fața spitalelor sau chiar în curtea spitalelor sunt aparținătorii acestor oameni, care așteaptă vești bune, cu siguranță nu așteaptă ca cei care ar trebui să se concentreze pe a-i salva, pe a-i ajuta să fie înjurați, să fie învinovățiți de lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea”, a mai afirmat el.