Iohannis a ajuns cu bicicleta la Cotroceni: E sănătos, te miști mult mai ușor în trafic.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a urcat, vineri dimineaţă, pe bicicletă şi a pornit spre Palatul Cotroceni.

Iohannis a ajuns cu bicicleta la Cotroceni: E sănătos, te miști mult mai ușor în trafic.
Foto: Agerpres


Preşedintele Klaus Iohannis s-a urcat, vineri dimineaţă, pe bicicletă şi a pornit spre Palatul Cotroceni.

„Am venit cu bicicleta la birou pentru că vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, pe care o găsesc foarte bună”, a spus Klaus Iohannis, după ce a ajuns la Palatul Cotroceni.
El i-a îndemnat pe românii să lase maşina personală acasă şi să utilizeze bicicleta sau transportul public sau chiar să meargă pe jos, pentru că „e sănătos”.
„Mersul pe bicicletă e foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca atunci când mergi cu mașina personală”, a spus el.
Chiar dacă nu a avut parte de vreme bună, Iohannis a spus că „un pic de ploaie nu a dăunat nimănui”.
„O alternativă - aici și autoritățile au de lucru - e transportul în comun. Încercați să lăsați mașina acasă, veniți pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai plăcută. Aduce și beneficii pentru sănătatea fiecăruia când ne mișcăm puțin”, a adăugat Iohanns.
Iohannis s-a alăturat, astfel, demersurilor autorităților, care îi îndeamnă pe cetățeni să-și lase, o zi pe săptămână, mașina acasă, şi a ales să se deplaseze la palatul prezidențial pe bicicletă.
Vineri dimineață a plouat în Capitală, însă acest lucru nu l-a descurajat pe preşedinte.
Însoțit, la mică distanță, de echipajul SPP care-i asigură protecția, șeful statului s-a suit pe bicicletă la reședința prezidențială de la Vila Lac în jurul orei 8.30, s-a strecurat cu agilitate prin trafic şi, în cele din urmă, a ajuns pe banda pentru biciclete de pe trotuar.
Purtând casca regulamentară şi o geacă elegantă, închisă la culoare, președintele a făcut cu mâna trecătorilor şi echipelor de televiziune.
Iohannis nu este singurul înalt oficial care alege, uneori, mijloace ecologice alternative de transport. Presa a relatat că ministrul Transporturilor a fost văzut în tramvaiul 24 iar cel al Mediului a folosit metroul sau chiar a mers pe jos până la minister.