Orban: Într-un viitor apropiat, românii vor plăti vaccinul anti-COVID

Liderul PNL, Ludovic Orban a declarat, luni, că românii ar putea plăti pe viitor pentru a se vaccina anti-COVID. Orban susține că gratuitatea să rămână doar pentru persoanele vulnerabile.

Orban: Într-un viitor apropiat, românii vor plăti vaccinul anti-COVID


Liderul PNL, Ludovic Orban a declarat, luni, că românii ar putea plăti pe viitor pentru a se vaccina anticoronavirus. Orban susține că statul român ar putea schimba procedura de vaccinare iar gratuitatea să rămână doar pentru persoanele vulnerabile.

Întrebat de presă dacă autorităţile încurajează şi acordarea de stimulente materiale pentru următoarea etapă a campaniei de vaccinare, Orban a declarat că după dobândirea imunizării de grup, statul ar putea schimba mecanismul. 
"Și așa... noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Ludivic Orban, aflat într-o vizită la Argeș .
Totodată, la întrebările reporterilor când ar putea fi pus în aplicare acest scenariu, Orban a răspuns: "Într-un viitor apropiat".