Diana Șoșoacă este președinta Comisiei pentru abuzuri din Senat

Diana Șoșoacă este noua președintă a Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat, a anunțat senatorul Daniel Fenechiu, membru în comisie.

Diana Șoșoacă este președinta Comisiei pentru abuzuri din Senat


Diana Șoșoacă (AUR) este noua președintă a Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat, a anunțat senatorul liberal Daniel Fenechiu, membru în comisie.

”Sper să avem o colaborare bună, o cunosc de mult timp pe Diana Șoșoacă, din Baroul București”, a declarat Fenechiu pentru G4Media.ro.
Proaspătă senatoare AUR a declarat, luni, la Sinteza zilei, că a decis să dea în judecată Ministerul Sănătății, DSP București, dar și Senatul României, cel mai nou "angajator" al său.
Aceasta spune că a făcut plângere penală și vrea să se afle care dintre instituții au dat publicității actele sale medicale care conțineau date confidențiale, inclusiv adresa ei și bolile de care suferă.
"În cinci minute de la trimiterea acestei notificări către DSP și Ministerul Sănătății, aceste acte, inclusiv adeverința mea medicală, au devenit publice. CNP-ul meu a fost public, adresa mea de domiciliu a fost publică, codurile... A apărut ștampila și semnătura medicului de familie, nu ai voie. Și mai are o problemă doamna Scântei: i-a apărut semnătura. Este notar public, semnătura dânsei nu poate face obiectul transpunerii în presă. Eu doresc o anchetă să se verifice cine de la DSP, cine de la Ministerul Sănătății sau de la Senat au dat publicității aceste acte medicale", a spus Diana Șoșoacă.
Aceasta a adăugat că vrea să se facă cercetări cu privire la măștile din Parlamentul României.
"Dacă sunt conforme, având în vedere de ce a spus ANPC, dacă tot vorbim de sănătatea noastră, că 93% din măștile de pe piață sunt ineficiente. Și am solicitat să mi se pună la dispoziție toate anchetele cu privire la măștile din Parlament, să se verifice măștile tuturor parlamentarilor și ale funcționarilor, dacă tot e să vorbim de corectitudine.
Și, mai mult decât atât, vreau să mi se pună la dispoziție toate cercetările științifice cu privire la măști prin care să se menționeze că acestea ne apără de COVID-19", mai spus Șoșoacă.
Prima inițiativă anunțată de Șoșoacă, în urmă cu câteva zile, a fost acordarea de imunitate avocaților.
Un alt reprezentant AUR, Claudiu Târziu, a primit în urma negocierilor din Senat șefia Comisiei pentru comunităţile de români din afara țării.
Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a fost membru al Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie în perioada de strângere a semnăturilor pentru modificarea Constituției și una dintre vocile pro-referendum.
Claudiu Târziu a fost director și fondator al revista Rost, apărută în decembrie 2002, prezentată ca fiind „o revistă pentru resurecţia naţională şi creştină”, în paginile căreia și-au găsit loc articole de promovare a unor lideri ai Mișcării legionare. Pe blogul propriu, Târziu nu-și ascunde simpatia pentru Corneliu Zelea Codreanu: „Care adevăr istoric a fost ignorat de Ion Cristoiu cînd l-a portretizat pe Codreanu? Nu era charismatic, incoruptibil şi idealist (sau, mă rog, dacă vreţi, romantic)? Cînd şi ce dovezi sînt că Mişcarea Legionară a pregătit asasinarea în masă a evreilor?”.