Cioloş: Nu vor fi transformate în sinecuri politice posturile de responsabilitate administrativă

Dacian Cioloş, a declarat că nu vor fi împărţite şi nici nu vor fi transformate în sinecuri politice posturile de responsabilitate administrativă din instituţiile şi structurile deconcentrate.

Cioloş: Nu vor fi transformate în sinecuri politice posturile de responsabilitate administrativă


Copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, sâmbătă, la finalul discuţiilor privind programul de guvernare al coaliţiei, că nu vor fi împărţite şi nici nu vor fi transformate în sinecuri politice posturile de responsabilitate administrativă din instituţiile şi structurile deconcentrate.

"Vreau să vă asigur că nu vom împărţi şi nu vom transforma în sinecuri politice posturile de responsabilitate administrativă, în instituţiile şi structurile deconcentrate, în acele agenţii care sunt conduse de directori generali care sunt funcţionari publici şi trebuie numiţi prin concurs. Vom clarifica şi Guvernul va clarifica în perioada următoare separarea asta clară. Noi astăzi nu am discutat, nu am împărţit sinecuri, am discutat doar despre acele agenţii şi autorităţi care au în fruntea lor demnitari şi care trebuie numiţi cu un mandat", a spus Cioloş.
În ceea ce priveşte portofoliile viitorilor vicepremieri, el a precizat că acestea vor fi stabilite în momentul prezentării structurii Executivului.
"Va exista o legătură între conţinutul programului de guvernare, unde aliniem programele de guvernare ale celor trei partide, şi ceea ce va face Guvernul la nivel de miniştri, de secretari de stat şi la nivelul acestor agenţii conduse de demnitari. Vicepremierii, (portofoliile - n.r.) - vom stabili când vom prezenta structura Guvernului, mai trebuie discutat în partide desemnările de candidaţi de miniştri pentru portofoliile negociate", a adăugat Dacian Cioloş.