Președintele Klaus Iohannis, împreună cu soția la slujba de Florii, în Sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis sărbătoreşte Floriile pe rit catolic la Sibiu. Şeful statului a participat, alături de soţia sa, la slujba de Florii.

Președintele Klaus Iohannis, împreună cu soția la slujba de Florii, în Sibiu
Foto: Captură video opinidesibiu.ro


Preşedintele Klaus Iohannis sărbătoreşte Floriile pe rit catolic la Sibiu. Şeful statului a participat, alături de soţia sa, la slujba de Florii, oficiată la biserica romano-catolică Sfânta Treime din Sibiu. La plecare a vorbit cu oamenii prezenți acolo.

Klaus Iohannis sărbătoreşte astăzi Floriile pe rit catolic, la Sibiu. Preşedintele a participat, împreună cu soţia sa, Carmen, la slujba de Florii, oficiată la biserica romano-catolică din Piaţa Mare.
Acest lăcaş de cult nu a fost ales întâmplător deoarece este biserica de care aparţine Carmen Iohannis. La ieşire, soţia preşedintelui României a fost surprinsă ţinând în mână un buchet de salcii, aşa cum se obişnuieşte în duminica Floriilor.
La plecare, Klaus Iohannis a vorbit cu oamenii prezenți acolo.
„Sărut mâna! Duminică plăcută! Vă dorim numai bine”, le-a spus Klaus Iohannis persoanelor care l-au aşteptat să-l salute.
„Florii fericite! Multă sănătate! Să sperăm că până la Rusalii scăpăm şi suntem sănătoşi”, a spus o femeie care a discutat cu preşedintele în limba germană.
„Să vină Rusaliile cu sănătate. Toate cele bune! La mulţi ani”, a răspuns Klaus Iohannis.
Carmen Iohannis este de confesiune greco-catolică, iar șeful statului are religia evanghelică luterană. Aceștia sărbătoresc Floriile astăzi, cu o săptămână înaintea creștinilor ortodocși. Așadar și Paștele va fi sărbătorit de catolici cu o săptămână mai devreme decât creștin-ortodocșii, respectiv pe data de 21 aprilie.
Lăcaşul de cult nu a fost ales întâmplător de șeful Statului și de soția sa. Este biserica de care aparţine Carmen Iohannis. La ieşire, prima doamnă a fost suprinsă ţinând în mână un buchet de sălcii, aşa cum se obişnuieşte în Duminica Floriilor.