Orban: Trebuie să îi responsabilizăm pe cetățeni să protejeze habitatele și biodiversitatea

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a participat la o acțiune de ecologizare organizat în Grădina Botanică din localitatea Techirghiol.

Orban: Trebuie să îi responsabilizăm pe cetățeni să protejeze habitatele și biodiversitatea
Foto: Facebook / Ludovic Orban


Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa, parlamentarii Bogdan Huţucă, Bogdan Bola, Marian Crușoveanu, Mircea Banias și Septimiu Bourceanu și de primarul orașului Techirgiol, Iulian Constantin Soceanu, au participat la o acțiune de ecologizare, organizată de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate. Evenimentul a fost organizat în Grădina Botanică din localitatea Techirghiol.

"Am participat astăzi, la Techirghiol, la acțiunea de ecologizare ”Curățenia Pământului începe cu Noi”, la invitația Agenției Naționale pentru Arii Protejate. Am vrut să dau un semnal pentru campania ”Fără deșeuri în arii naturale protejate”, însă această campanie ar trebui să vizeze nu doar ariile naturale, ci întreaga Românie. Trebuie să îi responsabilizăm pe cetățeni să protejeze habitatele și biodiversitatea specifică fiecărei arii naturale protejate. 
Suntem într-un punct de cotitură, în privința protejării mediului, pentru că omul fără natură nu există, iar efectul acțiunii oamenilor asupra naturii se resimte din ce în ce mai mult. Este fundamental să facem totul pentru aceste habitate naturale", a declarat Ludovic Orban.
La rândul său, președintele CJC, Mihai Lupu, a declarat: "Dispar anual specii de plante, de animale și toate acestea din cauza noastră, a oamenilor. Astăzi împreuna cu dumneavoastră vreau să transmit un mesaj clar, ariile protejate trebuie ocrotite și puse în valoare, deoarece acestea înseamnă un plus pentru fiecare locuitor al județului Constanța. Tragem acum un semnal că aceste arii protejate sunt practic bunurile noastre și trebuie să avem grijă de ele exact așa cum protejăm curtea noastră, casa noastră, iar cei care nu înțeleg acest lucru, vor suporta consecințele".