Rafila: Cifrele de acum ale cazurilor de Covid-19 nu arată situația reală

Alexandru Rafila susține că cifrele de acum ale cazurilor Covid-19 nu arată situația reală din țară, iar consecințele le vom vedea peste zece zile.

Rafila: Cifrele de acum ale cazurilor de Covid-19 nu arată situația reală


Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare, susține că cifrele de acum ale cazurilor Covid-19 nu arată situația reală din țară, iar consecințele le vom vedea peste zece zile.

„În funcție de situația epidemiologică putem aprecia dacă trebuie introdusă carantina. Trebuie corelată cu realitatea, nu cu ce ne imaginăm noi. Scăderea actuală nu este reală. Ce se întâmplă în spitale este evident rezulatul unei conjuncturi de moment. Probabil că este doar o părere a mea că se scade testarea înainte de alegeri. Rezultatele le vom vedea peste 10 zile. Testările s-au redus cu 60 la sută, numărul de cazuri la fel, dar spitalele sunt supraaglomerate, mortalitatea în creștere”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.
Ludovic Orban a anunțat, miercuri seara, că România nu va intra în lockdown, așa cum s-a întâmplat în primăvară, timp de două luni. Totodată, premierul a dat asigurări că numărul de cazuri noi de români infectați a scăzut pentru că numărul de vindecări este mai mare decât cel al infectărilor.
„De 8 zile suntem într-un trend descendent. Garantez 100% că nu va fi un lockdown după alegeri. De 7 zile, numărul persoanelor vindecate a depășit numărul persoanelor infectate. Este adevărat că s-a testat mai puțin pentru că au fost zile libere. Trendul de descreștere este cu atât mai accentuat cu cât sunt mai respectate măsurile. Garantez 100% că nu va fi un lockdown. România nu își poate permite așa ceva, din punct de vedere economic. Este o bazaconie, o minciună de campanie pentru a reduce susținerea pentru PNL. Și președintele a spus că nu se pune problema de așa ceva”, a declarat Ludovic Orban la România TV.