Iohannis: Dacă nu respectăm măsurile impuse de autorităţi, pierderile de vieţi vor fi din ce în ce mai multe

Președintele Klaus Iohannis a declarat că singura cale de a ne proteja este să stăm acasă și să respectăm ordonanțele militare

Iohannis: Dacă nu respectăm măsurile impuse de autorităţi, pierderile de vieţi vor fi din ce în ce mai multe


Președintele Klaus Iohannis a declarat că singura cale de a ne proteja este să stăm acasă și să respectăm ordonanțele militare, făcând și un apel la forțele de ordine să asigure "cu fermitate" respectarea legilor.

"Am intrat de câteva zile în cea mai grea etapă a acestei complicate perioade generate de epidemia de coronavirus. Este o etapă pe care prin măsurile restrictive luate din vreme am reuşit să o întârziem cât mai mult posibil. De acum înainte urmează săptămâni foarte dificile, care vor fi critice pentru sistemul de sănătate din România. Este esenţial să fim conştienţi toţi de acest lucru pentru că vor veni momente cu o mare încărcătură emoţională care ne vor testa solidaritatea şi unitatea. Avem deja de deplâns 116 morţi. (...) Dacă nu respectăm cu stricteţe toate măsurile impuse de autorităţi pierderile de vieţi omeneşti vor fi din ce în ce mai multe şi cazurile grave care necesită tratament medical intensiv se vor înmulţi. ”Misiunea voastră este de a-i proteja pe cetăţenii români şi asta înseamnă să asiguraţi cu fermitate respectarea legilor şi ordonanţelor militare. Fiţi vigilenţi!", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.
El a amintit că se apropie cele mai importante sărbători creştine, pe care oamenii le celebrează an de an alături de familie şi apropiaţi.
Învierea Domnului găseşte lumea într-o criză profundă. Fac apel către românii din diaspora; Nu veniţi anul acesta acasă de sărbători! Foparte important să înţelegeţi că revenirea acasă poate fi extrem de pericuiloasă atât pentru voi, cât şi pentru cei la care ţineţi. Anul acesta vor fi alături de cei dragi, dar de la distanţă. E singurul mod de a ne manifesta afecţiunea fără a le pune în pericol sănătatea”, a subliniat preşedintele.
Iohannis a precizat că doar respectând cu stricteţe, riguros, regulile îi protejăm pe cei apropiaţi.
Este imperativ să staţi acasă şi să limitaţi deplasările doar la cele strict necesare. Păstraţi distanţa de cel puţin 2 metri, nu vă îmbrăţişaţi cu prietenii, nu daţi mâna, spălaţi-vă pe mâini când reveniţi acasă. Autorităţile dotează spitalele cu tot ce este necesar, dar nu în spitale vom stopa epidemia, răspândirea virusului are loc în comunitate. Fără solidaritatea şi unitatea cetăţenilor nuvom reuşi. Împreuină vom câştiga”, a declarat preşedintele Iohannis.