Ciucă: Baza Militară Mihail Kogălniceanu, un punct foarte important de descurajare și apărare a Flancului Estic al NATO

Abordarea unitară a Flancului Estic este cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la Baza Militară Mihail Kogălniceanu.

Ciucă: Baza Militară Mihail Kogălniceanu, un punct foarte important de descurajare și apărare a Flancului Estic al NATO


Abordarea unitară a Flancului Estic este cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, sâmbătă, la Baza Militară „Mihail Kogălniceanu”, acolo unde a participat la ceremonia de prezentare a drapelului de luptă al unității americane desfășurate suplimentar în România.

Premierul României s-a arătat foarte bucuros să participe la ceremonia desfășurată sâmbătă în Baza „Mihail Kogălnceanu”.
„Sunt foarte bucuros să fiu astăzi la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, un punct foarte important de descurajare și apărare a Flancului Estic al NATO. Noile realități în regiunea Mării Negre și pe întregul Flanc Estic, determinate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, au condus la adoptarea unui nou Concept Strategic al Alianței la Summitul de la Madrid, care a recunoscut această regiune ca fiind de importanță strategică. Această decizie a fost susținută cu argumente solide atât de Președintele României, cât și de Președintele Statelor Unite ale Americii”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a explicat că „abordarea unitară a Flancului Estic este cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru de teritoriu al NATO, iar Summitul de la Madrid a marcat nașterea unei noi etape de descurajare și apărare colectivă”.
„După 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic SUA – România, președintele Biden a reiterat la Madrid angajamentul ferm al Statelor Unite ale Americii față de securitatea regiunii Mării Negre, anunțând acțiuni suplimentare pentru întărirea descurajării și apărării NATO, contribuții care sunt de o importanță capitală. Președintele Biden a reiterat angajamentul SUA față de România”, a continuat liberalul.

Potrivit premierului, „acestea sunt dovezi reale ale angajamentului SUA față de securitatea Flancului Estic al NATO”.
„Vreau să vă mulțumesc tuturor, bărbați și femei în uniformă dislocați în România, pentru efortul dumneavoastră și pentru contribuția la securitatea noastră. Mulțumesc, de asemenea, familiilor dumneavoastră, ele sunt adevărați stâlpi de susținere atunci când sunteți departe de casă”, a mai spus Nicolae Ciucă.