Guvernul Ciucă pregătește certificatul verde pentru accesul la locul de muncă

PSD pregătește în cadrul coaliției cu PNL și UDMR extinderea condițiilor pentru obținerea certificatului verde.

Guvernul Ciucă pregătește certificatul verde pentru accesul la locul de muncă


PSD pregătește în cadrul coaliției cu PNL și UDMR extinderea condițiilor pentru obținerea certificatului verde. Românii angajați la stat care nu vor fi vaccinați, vor fi dați afară, susțin parlamentarii social-democrați și național-liberali.

Florin Bodog, parlamentar PSD, fost ministru al Sănătății, a explicat pentru B1 TV, că alianța PNL și PSD pregătește un „ultimatum” pentru angajații din sistem, timp în care se vor putea testa pe banii statului, după care vor trebui să se vaccineze. În caz contrar, vor fi dați afară.
„Prima variantă este de 30 de zile, a doua de 60 de zile (n.r. – perioada în care accesul la locul de muncă se va face în baza unui test), asta pentru că în situația în care persoana care dorește să se vaccineze astăzi, certificatul nu are cum să fie emis mai devreme de 40-45 de zile. Asta dacă nu cumva se vaccinează cu vaccinul care presupune o singură doză”, a declarat Bodog.
Senatorul PSD a explicat și de ce PSD a votat împotriva certificatului verde, în varianta propusă de PNL, susținută categoric de către USR.
„Dacă certificatul verde ar fi trecut în forma inițială, angajații nevaccinați ar fi fost suspendați 30 de zile, iar în spitale nu ar mai fi lucrat nimeni, personalul ar fi fost suspendat. 
Există spitale în care rata de vaccinare este de 40%. Dacă am fi aplicat această suspendare a contractului de muncă, cine ar mai fi avut grijă de bolnavi?”, a declarat Bodog.