Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă pentru reforme și dreptate socială

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat și măsurile de echilibrare fiscală.

Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă pentru reforme și dreptate socială
Foto: Guvernul României


Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală și cele pentru combaterea evaziunii.

"Avem nevoie de o Românie decentă şi echitabilă pentru toţi. Pentru asta trebuie să oprim debandada bugetară, trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea. Risipa bugetară, evaziunea şi ocolirea taxelor cumulate sunt frâna care ţine pe loc dezvoltarea României. Din punctul meu de vedere, nu mai putem continua aşa. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor şmecheri sau sunt risipite cu instituţii care se calcă pe picioare, în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale şi şcoli. (...) Vreau să anunţ că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii. Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme şi dreptate socială. Trebuie să separăm apele şi românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această ţară înainte şi cine se opune şi luptă pentru privilegii şi marile averi", a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a menţionat că discuţiile din ultimele săptămâni au arătat "clar" că ţara noastră are nevoie de reforme "profunde".
"Am văzut la fel ca şi dumneavoastră vociferări, chiar şi atacuri din partea unor ipocriţi, care au uitat ce obligaţii au pus cu mâna lor în PNRR şi acum vin şi le critică. Vreau să vă spun foarte clar că nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem, voi merge până la capăt cu echipa guvernamentală pentru a opri risipa şi pentru ca toţi să plătească ceea ce se cuvine în această ţară. Reforma statului trebuie să fie profundă şi ireversibilă, la fel cum nu mai poarte fi o regulă pentru cei bogaţi şi companiile privilegiate şi alta pentru oamenii obişnuiţi care muncesc. Nu mai putem continua aşa. Şi da, dacă îmi permiteţi, aş vrea să iau puţin de la noi, cei cu putere de muncă, şi de la cei care fac foarte mulţi bani pentru a da şi la pensionari, care au muncit o viaţă şi la cei aflaţi în nevoie. Cred că acesta este modul corect în care un stat trebuie să se comporte în faţa cetăţenilor săi", a arătat prim-ministrul.