Cîţu: I-am solicitat șefului DSU Raed Arafat să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie

Premierul Florin Cîţu a anunţat că i-a solicitat şefului DSU Raed Arafat să analize, împreună cu specialiştii, dacă se impune şi luare unor măsuri suplimentare de siguranţă.

Cîţu: I-am solicitat șefului DSU Raed Arafat să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie


Premierul Florin Cîţu a anunţat că i-a solicitat şefului DSU Raed Arafat să analize, împreună cu specialiştii, dacă se impune şi luare unor măsuri suplimentare de siguranţă, inclusiv evacuarea unor persoane din zona unde a avut loc explozia şi incendiul la Rafinăria Petromidia.

"Am fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-Năvodari, imediat după producerea incidentului. I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime. 
De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă.
În acest moment, salvatorii intervin cu  3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călărași, Ialomița, Tulcea și Brăila. Acestor forțe li se adaugă  o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 mașini de intervenție SMURD și 5 ambulanțe de la serviciul de Ambulanță Constanța" a scris Florin Cîțu pe Facebook.